A Debrecen Gladiators amerikai futball csapata lesz a házigazdája az évente megrendezésre kerülő Amerikai Futball edzőtábornak.
 

Magyarország amerikai futball elittjének számító csapatok edzői is megfordulnak a négy nap alatt városunkban. A tábor házigazdája a Gladiators vezetőedzője, Trabelsi Karim. A tréner korábban az Antwerp Diamonds csapatánál szerzett tapasztalatokat, sőt a válogatott segédedzőjeként is jeleskedett. Jelenleg a Debrecen mellet a Budapest Cowboys csapatát edzi.
A jelentős nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező és hazai viszonylatban is elismert debreceni vezetőedző mellett számos meghatározó szakember is segíti a játékosok képzését. A Győr vezetőedzője Grátz Vilmos, a Budapest Wolves bajnokcsapat vezére Coach Lee (LB) mellett Boda Gábor (DL), Kovács Sándor (OL), Andre Bynoe (HB, FB), Dexter Davis is bekapcsolódik a többnapos táborba.

Az edzőtáborban résztvevő játékosok naponta kétszer edzenek a Gázvezeték utcai Salakmotor pályán. A Gladiators csapat otthonául szolgáló pálya sajátossága, hogy Magyarországon egyedül a cívis városban van szabványos (NCAA) pálya és "Y" futball kapu. Bár a talaj minősége hagy némi kívánni valót maga után, de remélhetőleg feledteti a hiányosságokat az edzői stáb és a remek hangulat.

Az edzések 2011. augusztus 11–14 között két időpontban 10:00-12:00-ig és 17:00-19:00 kerülnek megrendezésre. A délutáni edzésekre a szervezők szívesen látják a "tojás" futball kedvelőit, valamint várják a jelentkezőket a Debrecen Gladiators csapatába.
Az edzések megtekintése ingyenes, a szervezők kortól, nemtől függetlenül várnak mindenkit.

Bár a sportág királyának számító NFL-re még várni kell egy hónapot, de mégis igazi csemegének számít ez az eseménny.


KZ

Vélemény, hozzászólás?