Megpezsdült az élet a Debrecen Gladiators háza táján. A kezdetekkor jelentős létszámot magáénak tudó klub az évek múlásával szép lassan megfogyatkozott, ám a szeptemberi tagtoborzás minden eddiginél nagyobb tömegben vonzotta a lelkes fiatalokat. Ami még kellemesebb meglepetés, hogy a szűnni nem akaró érdeklődésen felbuzdulva újabb tryout-ot szervez a csapatvezetés október 29-re (10 óra, Debreceni Salakmotorpálya).

A szeptemberi nyílt napon több tucatnyi amerikai focira éhes férfiú, illetve (a junior kategóriában) majd csak a későbbiekben férfivé érő fiúcska jelent meg. Ahogy eddig tapasztalták, nem csak holmi első fellángolásból látogattak el, hanem hosszas mérlegelés után, megérlelt elhatározás előzte meg végső döntésüket. Ez abból is látszik, hogy azóta is ugyanazon lendülettel és elszántsággal jelenek meg minden egyes edzésen. Sőt! Mostanság talán még inkább magukénak érzik az amerikai futball gyakorlásának fontosságát, hiszen néha még nagyobb számban jelennek meg, mint a meccsedzett játékosok. Így abszolút pozitív a végeredmény, mert a későbbiekben (de lehet, hogy már a közeljövőben) versenyhelyzetet teremtenek régiek és újak közt egy-egy fontosabb poszton is akár. Azonban így sincs létszámstop. A tagtoborzás szinte folyamatos, a tryout óta is számtalan sajnálkozó megkeresés volt, hogy sokan nem tudtak azon a napon megjelenni a Debreceni Salakmotorpályán, pedig szívesen belekóstolnának az amerikai fociba. Így a klubvezetés úgy határozott, hogy újabb nyílt napot szervez e hónap 29-re, délelőtt 10-től várják a Gázvezeték utcai sportközpontba a tojáslabda szerelmeseit.

{youtube width="640" height="400"}xtLi3y-ESxU{/youtube}

Még egy újdonság: már nem csak kórtól, hanem nemtől függetlenül is hívják az érdeklődőket, mert a korábbi próbálkozást felfrissítendő, női csapatot is toboroz a Debrecen Gladiators. Remélhetőleg a jövőben a cívis város is büszkélkedhet majd „a gyengébbik nem” képviselőiből álló amerikai futballistákkal is.

Szöveg és kép: Bódi Sándor
 

Vélemény, hozzászólás?