Amerikai futball. Idei első idegenbeli mérkőzésére készül a Debrecen Gladiators, a  hajdúságiak Miskolcon vizitálnak, a szintén egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkező Tigrisek vendégeként lépnek pályára.

A név és a helyszín ne tévesszen meg senkit, mert ez a csapat ebben az évben jött létre a Nyíregyháza Tigers és a Miskolc Renegades közös összefogása után.
 
Nem tartalékcsapat!

Ahogy a Cowboys II ellen, most is igen nehéz mérkőzésre számítanak a Gladiátorok. Karim Trabelsi óva intett mindenkit, attól, hogy a név alapján a Tigers tartalékaival állnak majd szemben vasárnap. – Nem egy második számú kerettel mérkőzünk, hanem két igen erős csapat egyesített alakulatával kell harcba szállnunk, amelynek a védelmébe sok együttesnek beletört már a bicskája – mondta az edző. Trabelsi nem alaptalanul figyelmeztetett, hiszen legutóbbi 2010-es találkozójuk során a cívisvárosiak 61–0-s vereséget szenvedtek az akkori Nyíregyháza Tigers otthonában.
 
Maximális koncentráció

A debreceniek mestere bízik abban, hogy csapata támadósora képes lesz átjutni a Tigers II defenzív vonalán, valamint a védősora is megállja majd helyét az ellenfél offenzíváival szemben. – A futások kulcsfontosságúak lesznek a támadások során, hiszen így át tudunk törni a védelmükön. Emellett a mi védőfalunknak is végig résen kell lennie, hogy hárítsák az ellenfél rohamait – fogalmazott Trabelsi.
A mérkőzést május 6-án, vasárnap 15 órától rendezik a miskolci HCM Sporttelepen.
 

Forrás: HBM-ML

 

Vélemény, hozzászólás?