Amerikai futball – A hajdúsági amerikai futball klub a Közép-kelet Európa Liga-bajnok Nyíregyháza Tigers otthonában lép majd pályára szombaton. A találkozót a Beteg gyermekekért alapítvány javára rendezi a nyírségi csapat, amely során játékokat, illetve tanszereket gyűjtenek. Emellett a mérkőzés jegyeladásából származó bevételt is felajánlják a beteg gyerekeknek.

– Nem ez az első alkalom, hogy a klub ilyen jótékony céllal szervez gálameccset, hiszen jót tenni jó érzés – beszélt az eseményről Hanász Róbert főszervező, aki a Tigers játékosa, de idén már a Gladiators színeiben is pályára lépett. – Lesz pénzgyűjtés és szeretnénk a jegybevételt is felajánlani az alapítványnak. Emellett, aki játékokat és íróeszközöket adományoz, az tombolasorsoláson vesz részt. Remélem, az esemény sikeresen zajlik le és egy remek hangulatú gálameccset játszunk majd.

 
A Gladiators is segít

A cívisvárosiak alelnöke és egyben játékosa, Gerda Lajos győzelmet szeretne, de figyelembe veszi, hogy ez egy jótékonysági találkozó.

– Hanász Róbert hívta fel a figyelmünket arra, hogy lenne egy ilyen gálameccs, és mi szívesen elfogadtuk a meghívást. Természetesen szeretnénk megnyerni a találkozót, de egy ilyen párharcon nem a győzelem a cél, hanem az, hogy a gyerekeken segítsünk. Ezért mi is csatlakozunk az adományozókhoz – mondta Gerda Lajos.

A Tigers-Gladiators találkozó szombaton 13 órakor kezdődik Nyíregyházán az NYVSC stadionban, amelyre a belépő 800 forint.

 

Forrás: HBN–ML

 

Vélemény, hozzászólás?