A Magyar Amerikai Futball Liga (MAFL) másodosztályának negyedik fordulóját rendezik a hétvégén, amelyen a cívisváros Gladiátorai fogadják az újonc Szekszárd Bad Bones gárdáját. A Szekszárdnak is ez lesz az első mérkőzése, mivel két héttel ezelőtt a nagy havazás miatt elmaradt a Budapest Hurricanes II. elleni találkozójuk.

– Teremben egy nagyon eredményes csapatról van szó – elemezte az ellenfelet Szűcs Botond, a Gladiators segédedzője. – Viszont a Bad Bones igazi fekete lóként érkezik ide, hiszen még ők sem léptek pályára. Beszéltem korábban pár emberrel a Budapest Titans-ből, mivel ők már játszottak ellenük felkészülési meccset, remélem, fel tudjuk majd használni szombaton a tőlük kapott információkat. Mindenképp bíznunk kell abban, hogy nagy pályán több tapasztalatunk van, egy küzdelmes, kemény meccsen győzelmet várok.

Aki edz, az játszhat

Tavalyhoz képest a Gladiators kerete változott, hiszen sokan távoztak a csapattól, de érkeztek újak, fiatalok és régebbi játékosok is.
– Taktikában nem változtunk, emberanyagban viszont fiatalodtunk. Sok fiatal került fel a felnőtt keretbe, illetve vannak olyan korábbi juniorjaink, akik pár év kihagyás után visszatértek és nagy segítségünkre lesznek majd. Viszont idén fontos szabályként fektettük le, hogy csak azok játszhatnak, akik edzésre is bejárnak – mesélte Szűcs.

Egy éve a hajdúságiak két győzelemmel és három vereséggel zárták az alapszakaszt, ám ebben a szezonban meglehet a rájátszás.
– Ahogy eddig néztem az eredményeket a Rebels II. és a Bulldogs nagyon kiemelkedik a mezőnyből – latolgatta az esélyeket a Debrecen segédedzője. – A rájátszáshoz idén elegendő lenne a három győzelem is, ami lehetséges, de ha a tavalyi két diadalt hozzuk össze, én így is elégedett leszek a csapattal. Már nagyon izgatottan várom a kezdést.

A Debrecen Gladiators-Szekszárd Bad Bones párharcot szombaton 15 órától rendezik a Gázvezeték utcai stadionban. A meccsre a belépés díjtalan.
 

 

Forrás: HBN-MAL

 

Vélemény, hozzászólás?