Az Újbuda Rebels 2. csapata újabb győzelmet zsebelhetett be a Debrecen Gladiators ellen a Div. 2. legutóbbi fordulójában. A hajdúságiak – a vesztes mérkőzés ellenére – talán az eddigi legjobb teljesítményüket mutatták a fővárosiak otthonában.


Az első félidőben dominált az Újbuda. A hazaiak védelme nagy nyomás alatt tartotta a Gladiators támadó falát, rendre meghiúsították azok próbálkozásait. A Rebels a sokat blitzelő védőinek köszönhetően kedvező mezőnypozícióból kezdhette meg offenzíváját, aminek meg is lett az eredménye. A Trabelsi által vezetett gárda megint átaludta a legelső játékrészt, és minimális 6 pontot sikerült összehozniuk a hazaiak 26 pontjával szemben. A Lázadók több kulcsfontosságú játékosukat is nélkülözték, de így is remek első félidőt tudhattak maguk mögött: az első negyedben 12, míg a másodikban 14 pontot produkáltak. Egyedül a speciális egységük mutatott ingadozó teljesítményt.

A szünet után a debreceni védők kitettek magukért, és 5 turnovert tudtak összehozni, ám a támadók a megszerzett labdát csak egyszer voltak képesek a budapestiek végzónájába vinni. A Rebels speciális egységének köszönhetően megint 2 pontot csináltak a Gladiátorok, azonban minden erőfeszítésük ellenére sem sikerült az első félidőben kialakult hátrányt ledolgozni. A mérkőzés végén még próbálkozott a Debrecen egy onside kick-kel, viszont a Rebels összpontosítása nem hagyott sokkal alább, nem engedtek semmiféle lehetőséget, így az eredményjelző 26-15 arányú, hazai győzelmet dokumentálva aludt ki.

Karim Trabelsi szerint összeszedettebb volt a csapat, és az idei legerősebb kerettel sikerült kiállniuk, ám nekik is fejlődni kell még. A második részben már jobb játékot mutatott a csapat, de még mindig kell egy félidő, hogy felpörögjenek – nyilatkozta a tréner.

Lesi Tamás örült csapata újabb győzelmének, ezúttal viszont nem volt olyan könnyű dolga a Lázadóknak. A Gladiators folyamatos belső blitzei elbizonytalanította a csapat támadófalát és irányítóját, valamint az elkapójuk sérülése is tovább gyengítette támadójátékukat. – Elkapók terén is egysorosak voltunk, és miután az egyik kezdő játékos kénytelen volt végleg elhagyni a pályát, nem tudtuk frissíteni a játékukat, és lényegesen lassúbb is lett a passzjátékunk.  A tapasztalat hiánya miatt kialakuló hibák elbizonytalanították a csapatot, és ez hatványozottan gyengítette a játékunkat  – mondta a csapat edzője.

A speciális csapatrész hibáit a tapasztalatlanság okozta, aminek kijavítására nagyobb hangsúlyt fektetnek a jövőben.

Összességében egy tanulságos, sportszerű mérkőzésen vannak túl a hazaiak, amihez nagyban hozzájárult a korrekt játékvezetés. – A saját csapatunk ezen a napon nem találta meg a legjobb formáját, de pár játékosunk kiemelkedő teljesítménye meghozta a győzelmet- mondta Lesi

Az Újbuda továbberősítette első helyét a másodosztályban, míg a Debrecen a rossz szériát folytatva győzelem nélkül a sereghajtók között várja a következő mérkőzését.

Forrás: endzonemagazin.hu

 

Vélemény, hozzászólás?