Az újpesti alakulat 2013-ban megerősödve és aranyra éhesen indul neki a szezonnak, amelyet Szatmári János, a csapat elnöke sem lát máshogy. Az endzonemagazin.hu cikksorozatában Szatmári János az Újpest elnöke nyilatkozik a Bulldogs csapatáról.

2007-ben a Munka ünnepét egy új sportegyesület, a Bulldogs megalakulásával ünnepelték az amerikai futball újpesti hívei. A lila-fehérek évről évre bizonyították, hogy mindig számítani kell majd rájuk. A divízió I-et is már megjárt Kutyák 2011-ben ezüstöt szereztek a harmadosztályban, majd két évvel később a II. Blue Bowl-on eljutottak a döntőig, ahol a már lassan ősellenségnek számító Budapest Cowboys ellen 13-6 arányban alulmaradtak. Az újpesti alakulat 2013-ban megerősödve és aranyra éhesen indul neki a szezonnak, amelyet Szatmári János, a csapat elnöke sem lát máshogy.

– Az alapításnál az elsődleges célunk az volt, hogy az újpesti fiatalokat megmozgassuk, és egy jó kis kerületi egyesületet hozzunk létre – beszélt a megalakulásról a Bulldogs első embere. – Nem volt pályánk, amikor elkezdtük a toborzást, és az első évben folyamatosan jártuk a kerületet, hogy hátha végre megtűrnek minket valahol, de sajnos falakba ütköztünk mindig. 2010-ben sikerült megtalálni, kialakítani azokat a dolgokat, amiktől számunkra elfogadhatóan dolgoznak a klub fogaskerekei. A pályánkra nehezen találtunk rá, ha jól emlékszem, akkor 2008-ban a Cellect Aréna kupára készültünk és egy fedett műfüves pályát kerestünk, amit a BVSC pálya mögött találtunk meg. Mivel az is Vasas kézben volt, így később onnan mentünk át a Fáy utcaira.

A Kutyák játékosállománya tavaly nemcsak a felnőtt oldalon, de a juniorok révén is bővült. E két keret összevontan készül a 2013-ra és jó hangulat övezi az egyesületet.
– Az idei évben összevontuk a Junior és a Felnőtt csapat játékosait az alapozás idejére, és nagyon jól működik, húzzák egymást – beszélt a klubot körülölelő atmoszféráról Szatmári János. – Jó látni, ahogy néha a fiatalok nem bírnak a felnőttekkel. Jók az edzések. Hála istennek, nem tudok olyan esetet mondani, hogy valakik nem jönnének ki egymással. Nyilván megy a beszólogatás, de jól el vannak a srácok és a mérkőzéseken odateszik magukat egymásért.
A csapat teljesítményét azonban nemcsak az új szerzemények és a fiatalok lendítették előrébb. Szatmári János más tényezőket, illetve konkrétan még játékosokat is kiemelt a Bulldogs-ból.
– Az edzőink nélkül nem jönne ki belőlünk az a tudás, amit eddig megszereztünk – elemezte a csapat jó teljesítményének okát a lilafehérek elnöke. – A játékosok a maximumot hozzák miattuk. Nem tudnék külön mit kiemelni. 2011-ben és 2012-ben is működtek a futások és a passzok is, de talán a Blue Bowl döntőn bizonyította a védelem, hogy idén nehéz lesz bevenni őket. A játékosok közül a defense oldaláról Takács Róbertet (DL) emelném ki, aki 2012 legjobbja lett. Nagyon alázatos és segítőkész játékos, a junior csapat játékosaival is nagyon sokat foglalkozik. Az offense részéről pedig a centerünk Szarencsev Dimitrov Hrisztó, aki szintén 2012 legjobbja lett. Rengeteget fejlődött és igazi példakép lehet a juniorok számára, mint névtelen hős.
 

Tovább a teljes cikkre  >>>

Vélemény, hozzászólás?