Sokan ismerik már a Hurrikánok történetét. Ezek a fiatal srácok még a Budapest Wolves juniorjaiként kezdték, de szakmai és emberi okok miatt kiléptek és új egyesületet hoztak létre. Az endzonemagazin.hu cikksorozatában Kovács Zsolt vezetőedző az A Hurikánok edzője nyilatkozik  csapatáról.

 Ma Magyarország topcsapatai közé tartozik Kovács Zsolt vezetőedző legénysége, amely 2011-ben három aranyat, 2012-ben pedig három ezüstöt gyűjtött be.

Tavaly a Hurricanes első magyar gárdaként megverte a Budapest Wolves-ot a Hungarian Football League (HFL) alapszakaszában (33-27), ám a fináléban a vörösmezesek visszavágtak (65-21). Idén viszont egy új év kezdődik a Hurrikánok számára, amely újabb kupákat hozhat a vitrinbe.
– Megalakult a csapat és elkezdtünk edzeni – beszélt a kezdetekről Kovács Zsolt. – Az óta eltelt három év, amelyből az elsőben nem indulhattunk semmilyen bajnokságban sem, mivel nem tudtunk, majd szépen jöttek a sikerek. A célunk az volt, hogy létrehozzunk egy szakmailag erős csapatot, és felépítsünk egy masszív utánpótlás bázist. Jelenleg 110 fő edz nálunk, az elsőszámú keret, a Hurricanes II, a juniorok, és hamarosan indul a flag football is.
Ezeknek a srácoknak gyakorlatilag nem kellett összeszokniuk, hiszen a Farkasoknál már nagyon együtt voltak és az óta megmaradt egy kemény mag, amelyhez évről évre egyre több új ember csatlakozott.

Az újoncok beépítésével sincs gond az egyesületnél. A nagyon jó hangulatot viszont, a már eddig is sokak által ismert Harlem Shake videóval jellemezte a tréner.
– Az összhang már régóta megvolt – mondta Kovács Zsolt. – Vannak az egyes csapatnál többen, akikkel már régebb óta dolgozunk, de akik újonnan jönnek, ők is hamar be tudnak illeszkedni és könnyen tudunk velük is dolgozni. A 110 fős klub-létszámból körülbelül húszan vannak, akik ott voltak akkoriban a Wolves-ban. A többi kilencven fő már mind a Hurricanes-hez jött. Nagyon jó a légkör a csapatban.

Az elsőszámú keretből nemcsak a tavalyi idény alapján, de korábbról is bárkit kiemelhetett volna a vezetőedző, ám nem tette.
– Nem emelnék ki senkit, mert ez egy új szezon, új feladatokkal, új célokkal – kezdte jellemzését a Hurricanes trénere. – Majd a szezon végén fog eldőlni, hogy kik azok, akiket ki lehet emelni. A srácok jól dolgoznak. Én bízom bennük és a munkájukban. Bizonyítottak már. Meglátásom szerint mindenki próbálja a legjobbat nyújtani, edz, dolgozik, külön is edz. Készülnek az idei szezonra. Szeretem a csapatot egészben nézni és megítélni. Persze muszáj mikro szinten is nézni a dolgokat, illetve elmerülni a részletekben, de a sok kis dolog adja ki a nagy egészet, és mivel ez egy csapatsport egyben kell megítélni. Külön-külön nem megy. Mivel a csapat fiatal és hosszú távon lehet tervezni velük, ezért nagyon erősek. Viszont ez a fiatal kor lehet egyben a gyengesége is a gárdának. Jó, mert fizikálisan még sokáig fognak fejlődni. Jó, mert ideális kor a sportoláshoz. Jó, mert hosszú távra lehet tervezni. Rossz, mert mentálisan és gondolkodásban még nem elég érettek.

Tovább a teljes cikkre  >>>

 

Vélemény, hozzászólás?