A cívisvárosiak számára nehéz feladat várt a hétvégén, hiszen a címvédő Farkasokat fogadták a Gázvezeték utcai stadionban. Az arany-feketék szerettek volna javítani a második fordulóbeli, Jászberényben elszenvedett vereségük (24-16) után, míg a Wolves kupahadjáratát egy újabb győzelemmel folytatta volna.
19 kapott pont a végén

Az eredmény ellenére a magyar amerikai futballban is híres debreceni védelem ismét igazolta megbízhatóságát a mérkőzésen, hiszen a fővárosiak támadósora nagy nehézségek árán tudta csak megtréfálni a Gladiátorokat. A vendégek az első három negyedig, minden játékrészben csak egy touchdownt tudott szerezni úgy, hogy egyik extrájukat sem tudták pontra váltani. A védősorból a Bordás Gábor-Harsányi Alex-Harsányi Tamás trió többször is gondot okozott a piros-feketék támadósorának. A harmadik negyedben a védelem jegyezhette volna az első hazai hatpontost, hiszen a Farkasok irányítójának átadását Harsányi Tamás szedte a levegőből a félpályánál és majdnem sikerült végigmennie, ám 5 yardra a gólvonaltól ki tudták lökni a hajdúságiak játékosát. Végül a Gladiátorok 19 pontot kaptak az utolsó negyedben, így a vendégek 37-0-ra nyertek.

Feladták a végén

Szűcs Botond, a Gladiators segédedzője szerint az eredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget.

– Úgy érzem a srácok nemcsak elfáradtak a meccs végére, hanem feladták és elment a játékkedvük – magyarázta a vereséget Szűcs. – Ennek ellenére szerintem a 37-0 az nem tükrözi a játék képét, hiszen rendesen megizzasztottuk a Wolvest. A támadó egységünknek voltak jó pillanataik, de nem tudtak pontot szerezni, a védelmünk pedig remekül játszott. Harsányi Tomi ma kiemelkedőt nyújtott, hiszen teljesítette, amit kértem tőle. Az első félidőben kétszer szerelte az irányítót, illetve a másodikban kétszer szerzett labdát, bár a fumble-ját a bírók visszaadták a Farkasoknak. Sajnálom, hogy nem sikerült visszahordania az interceptionjét.

A Debrecen Gladiators juniorjai legközelebb október 5-én, hazai pályán fogadják a Karim Trabelsi vezette Budapest Cowboyst.

Forrás: HBN-MAL

 

Vélemény, hozzászólás?