A Debrecen Gladiators alapítója, Karim Trabelsi jön a Gázvezeték utcára október 5-én, viszont mint a lovászfiúk trénere. A junior bajnokságban eddig remekelő fővárosiak fejlődő játékkal két győzelmet szereztek eddig, ám a hajdúságiaknak nem termett túl sok babér eddig a kupasorozatban, hiszen két vereséget szedtek össze.
A továbbjutás múlhat rajta

Nem kis téttel vágnak neki Szűcs Botondék ennek a találkozónak, hiszen ha itt vereséget szenvednek, akkor könnyen lehet, hogy a rájátszásról is lemondhatnak.

– Ez lesz a szezonunk legfontosabb mérkőzése – hívta fel a figyelmet a Cowboys elleni párharcra Szűcs. – A Cowboys eddig jól szerepel a bajnokságban és mindenképp esélyes a rájátszásra. Érdekes mérkőzés lesz, hiszen Karim remekül keveri a lapokat. Sok trükkös playt várok tőle, és biztos, hogy egy kemény védelemmel találjuk majd szembe magunkat. Nehéz meccs lesz, de mindenképp szeretnénk nyerni.
„Furcsa lesz!”

A szombati összecsapásnak lesz még egy pikantériája, mégpedig az, hogy Karim Trabelsi az ellen az egyesület ellen vezeti a Cowboyst, amelynek ő az alapítóatyja.

– Számomra nagyon furcsa lesz ez a szombati nap, egyrészt, mert a Gladiators juniorjainál vannak játékosok, akik tavaly a mi csapatunkban szerepeltek, másrészt pedig ezt a csapatot többek között én alapítottam – mondta Karim Trabelsi.

– A két csapat olyan, mint két testvér, akik egymással szállnak harcba. Ezt egyetlen apa sem akarja. A Gladiátorok és a Cowboyok között baráti viszony van a meccs előtt és az után is, de a találkozó alatt a srácoknak a játékkal kellesz foglalkozniuk. A Debrecennél a védelem remekül operál, viszont a támadósor egy kicsit gyengébbnek tűnik. Szűcs Botondnak fekszik ez az amerikai foci, hiszen kiválóan fel tudja készíteni a csapatot, ráadásul rengeteget segített nekem tavasszal a felnőtt csapatnál, így egy picit már ismerem, de mindketten más szisztémát alkalmazunk a pályán. Jó mérkőzést várok.

A Debrecen Gladiators-Budapest Cowboys összecsapás október 5-én 15 órától kezdődik a Gázvezeték utcai stadionban, amelyre a belépés díjtalan.

Forrás: HBN-MAL © Fotó: Bratincsák Péter

 

Vélemény, hozzászólás?