A cívisváros harcosai csoportutolsóként várták a Magyar Junior Bajnokság alapszakaszának záró meccsét, ám az acélosok legyőzésével a második hely is elérhető közelségben volt, hiszen le tudták győzni a 2-2-es mérleggel álló Budapest Cowboyst.
Az utolsó negyed döntött

Jól kezdte a mérkőzést Debrecen és Szolnok közös csapata, hiszen miután megszerezték a labdát az Acélosoktól az első támadásukból azonnal touchdownt szereztek Uri-Kovács István futásával. Uri-Kovács értékesítette az extrát. Nem kellett sokat várni a következő vendégpontokra, miután a Gladiatorok védelme ismét kiválóan megállította a hazaiak offenzíváit, visszaszerezve ezzel a támadás jogát. Az újabb lehetőséget ezúttal az irányító, Kondorosi Attila használta ki, akinek csapattársai sokat segítettek, hogy megtalálja útját a végzónáig. Uri-Kovács extrája ismét célt ért. Azonban a Miskolc felszívta magát és a második-, illetve a harmadik negyedben megfordította az állást, először egy elkapással, majd egy futással, illetve két sikeres kétpontossal. A döntés végül az utolsó negyedre maradt, amikor is Oláh Bence a végzónában kapott a csapat másik irányítójától, Tóth Pétertől egy 25 yardos átadást. A Steelers a végén nagy nyomást helyezett a Gladiators védelmére, viszont a félpályánál, négy elhibázott passzkísérlet után nem tudtak fordítani, így maradt a 20-16-os végeredmény. Az Acélosok felett aratott győzelem pedig azt jelentette, hogy az arany-feketék nem csak a rájátszásba jutottak be, hanem kiharcolták a Keleti főcsoport második helyét is, amellyel otthon fogadhatják a Fehérvár Enthroners csapatát az elődöntőért vívandó harcban.
Még voltak hibák

– Ez volt az eddigi legnehezebb meccsünk az idény során, hiszen mindkét gárda számára fontos volt ez az összecsapás – nyilatkozott megkönnyebbülten a meccs után Szűcs Botond, a cívisvárosiak segédedzője. – Örülök ennek a győzelemnek, mivel az egyesület hosszú idő után újra a rájátszásba került, azonban még mindig vannak hibáink, amiket ki kell küszöbölni. Hozzátenném, hogy a Steelers elleni győzelem Hutóczky Ádám és Kálmán Attila érdeme, mert ez alkalommal ők kapták meg a stafétabotot Hoksári Bélától és tőlem.

HBN-MAL © Fotó: Magánarchívum

Vélemény, hozzászólás?