Egyelőre a szezon előtt úgy néz ki, hogy az Újbuda Rebels II kezdi a divízió II. erősorrendjét, de lehet, hogy ez az év végére meg fog változni, hiszen az első három helyezett csapat játékerejében nagyon kicsi a különbség.

 

 
 

1. Újbuda Rebels II.

Természetesen erősorrendünkben egyértelműen figyelembe kell venni a tavalyi éves szereplést is, így az ezüstérmes Lázadóké a dobogó legfelső foka az idénykezdet előtt. Az Újbuda jól kombinálja mind a futó-, és az elkapó játékot és azért a védekezésükre sem lehet panasz, főleg, ha egy olyan szaktekintély a defensive koordinátor, mint Németh Gyula. Sőt, most a Lázadók Cowboys-os játékosokkal egészülnek ki, amely nemcsak a csapatban tátongó lyukakat tömheti be, de az évek óta sérülésgondokkal küszködő Rebels-nek ezúttal több alternatívája is lehet egy bővebb kerettel.
 

2. Miskolc Renegades
Talán az egyik legnagyobb meglepetésnek tűnhet, hogy egy újonc gárda került a második helyre, de ha az ember jobban megvizsgálja a Renegátok keretét, akkor lehet, mégsem tartja meglepőnek a választást. Egyrészt azért, mert az egykori Steelers játékosok mai napig óriási erőben vannak és győzeleméhségük sem csillapodott. A vidéki egyesületek közül talán az egyik legerősebbről beszélhetünk, sőt, akár ki is mondhatjuk, hogy divízió I-es szinten áll a csapat, ahol a játékosok és az edző kiváló harmóniában dolgozik. Amerikai edzőjük Phillip Hilderbrand nagyon jól összerakta a borsodiakat, de nem szabad elfelejteni, hogy keretükben van az a Lakatos Bence is, akitől már az ország minden védelme retteg.
 

3. Budapest Hurricanes II

Végül a dobogó harmadik fokára egy nyugati gárda került fel, mégpedig a tavaly elődöntőig jutó Hurrikánok. Keretük tele van kiváló képességű fiatalokkal, akiket remekül egyensúlyoznak az elsőszámú állományból érkezett tapasztaltabb focisták. Azonban a narancs-fehér-zöld egyletnél érdemesebb a kispad felé nézni, hiszen egy olyan edzői gárda ül ott Bencsics Márk vezényletével, amely egy saját szisztémát kidolgozva aratja a sikereket. Bencsicsnek pedig már játékosként és trénerként is sikerült bajnokságot nyernie. Idén ő lehet az első tréner, aki nemcsak a pályán, de azon kívül is megnyerheti a divízió II-t.
 

4. Nyíregyháza Tigers II
Az élmezőnyhöz közel áll, de még mindig fekete lónak számítanak a Tigrisek, akik hosszú eltiltásuk után térhetnek vissza harmadosztályba. Keretükben ugyan még mindig ott vannak a legjobb képességű, tapasztalt játékosok, de vajon jól illeszkednek-e be fiatalok? Az biztos, hogy az egyik legszívósabb gárda lesz divízió II-ben, de ehhez igazolniuk is kell ezt. 
 

5. Szombathely Crushers

A nyugat-dunántúliak sokszor pont a rájátszás kapujában hullottak el, de egy éve már ez a rossz sorozat is megtört, hiszen ugyan folytathatták az utószezonban, de az első körnél tovább nem bírták. Igaz, akkor egy nagyon erős Budapest Hurricanes II verte meg őket, de csak épphogy. Idén a visszatérő Budapest Eagles ellen nyitják meg a bajnokságot, és egy győzelem akár nagy löketet is adhat a Zúzóknak.
 

6. Szekszárd Bad Bones
A Rosszcsontok az arénafutball királyainak számítanak Magyarországon, de tavaly megmutatták, hogy ha nagyobb méretű a pálya, még az sem okoz gondot, hiszen sokak meglepetésére a legjobb négy között végzett a fekete-fehér egylet. Ezt támadójátékuk is megerősíti, miután egy kiváló képességű irányítóval rendelkeznek és a futójátékuk sem elhanyagolandó. Idén is bőven randalírozhat Laczkó Ernő Márton gárdája.
 

7. Debrecen Gladiators
Az arany-feketék tavaly is nagy reményekkel indult neki az idénynek, ám mindössze csak egy győzelmet sikerült begyűjteniük a felnőtt bajnokságban, a Dabas Sparks ellen. A nagy remények idén sem változtak, de edzői poszton Szűcs Botond vette át a gárdát, amellyel egy friss löketet kaphat a gárda. Ám emellett az ősszel brillírozó juniorokkal kiegészülve egy ütőképes csapatot hozhatnak össze, de vajon a sorozatos oda-vissza játszatás a támadó- és a védőfalban ismét kifárasztja majd a játékosokat? Ez majd kiderül. Reméljük, idén kevesebb sérülttel fejezik be a szezont és Roják Richárd futó poszton ezúttal is szenzációs formában játszik majd.
 

8. Szolnok Soldeirs
Jász-Nagykun-Szolnok megyében már csak egy csapat maradt talpon, és az Hoksári Béla Kadétjai, ám ők is a harmadosztályban szerepelhetnek, miután az előző szezonban győzelem nélkül zártak és kiestek a divízió I-ből. Temetni azonban nem kell a szolnokiakat, hiszen a juniorok megmérettetésén ők is nagyon tehetséges fiatalokat adtak a Debrecen Gladiatorshoz, amely végül a wild card körig menetelt. Ezekkel az ifjoncokkal kiegészülve idén a rájátszást nyugodt szívvel megpályázhatják.
 

9. Budapest Eagles
A fővárosiak egy szezon kihagyás után tértek vissza a divízió II-be és nem titkolt szándékuk, hogy a dobogóig szeretnének menetelni. Az emberanyaguk meg is van ehhez, ám 2012-ben kiderült, hogy újra kell kezdeniük az építkezést és a 2013-at főleg a szakmázással töltötték. Az eredmény egyelőre úgy néz ki, hogy meglett, hiszen a Sasok a tavalyi BAFC-on elhódították az ezüstöt és a fináléban sok nehéz percet okoztak az idén bajnokesélyesnek kikiáltott Miskolc Renegades-nek.
 

10. Fehérvár Enthroners
A Koronázók már többet hagytak ki, mint a Sasok, de nekik rosszabb emlékük van a 2011-es, legutóbbi szezonjukról, miután egy győzelmet sem sikerült begyűjteniük. Azonban junior szinten nekik is sikerült áttörést elérniük, hiszen a korosztályos kupán, 2013 őszén egyetlen vidéki klubként jutottak el az elődöntőig. A passzjátékuk akkor is és minden bizonnyal most is nagy fejtörést fog okozni több csapat számára, de vajon visszatérésük előrébb ugrasztja őket az utolsóelőtti pozícióból?
 

11. Dabas Sparks
Nem volt túl „szikrázó” első szezonjuk a dabasiaknak 2013-ban, de legalább egy győzelmet begyűjtöttek, igaz, azt is a később visszalépett Pécs Gringos ellen. A Sparks háza táján idén minden bizonnyal egy jobb idényt várnak majd, több győzelemmel. Lehet, hogy az első hazai meccsükön, a Debrecen Gladiators ellen meg is lehet az a bizonyos jó kezdőlökés.

Forrás: Makranczi László – http://endzonemagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?