Végre elkezdődött a tojásfoci idény a cívisvárosi egylet számára is, akik a harmadosztály 3. fordulójában kapcsolódtak be a bajnokságba és már ekkor nagy feladat várt Szűcs Botond alakulatára, hiszen Dabasról kellett eljönnie győzelemmel.

A végén dőlt el

A Debrecen hamar megszerezte a vezetést Roják Richárd 35 yardos futott touchdown-jával, de rúgó híján kétpontosokkal kellett, hogy próbálkozzon a Gladiators, és az első ilyen sikertelen volt. A Szikrák ez után egy hibát kihasználva megfordították az állást még az első negyedben. Ám ezt nem hagyta ennyiben az arany-fekete gárda, miután az ősszel, a junioroknál is remekül szereplő Harsányi Alex egy 32 yardos elkapással ismét megszerezte a vezetést a Gladiátoroknak. A kétpontost a két év után visszatérő Karacs Tamás futotta meg. Azonban a hazaiak még az első félidőben egyenlíteni tudtak egy futott TD-vel.

A második játékrészben a hajdúsági védelem remekül működött, hiszen többször is sikeresen állították meg a Sparks offenzíváit. Azonban a főleg futójátékkal operáló debreceni támadó egység sem lazsált és Karacs 5 yardos futott hatpontosával ismét a cíviseknél volt az előny. A kétpontost Roják futotta meg. A hazaiak gyorsan reagáltak, hiszen egy elkapott touchdown-nal és egy kétpontossal 22-22 volt az állás, így maradt a döntés az utolsó negyedre. Karacs Tamás ismét megcsillogtatta tudását és egy 15 yardos futással visszaszerezte a vezetést, de erre is volt gyors válasza vendéglátó egyletnek, ám mivel nem sikerült az extra, így 28-28 volt az állás másfél perccel a végső sípszó előtt, ami hosszabbítást jelentett volna. Viszont a Gladiators nem akarta a véletlenre hagyni és egy 50 yardos Sztányi Tibor visszahordás után, majd egy Roják futott TD-vel fél perccel a vége előtt eldöntötték a meccset és szépen avatták fel új mezüket.

Győzelemmel debütált

– Eléggé vicsorgós győzelem volt, de megküzdöttünk érte – mondta Szűcs Botond, a Gladiátorok vezetőedzője. – Nagyon látszottak a hibák az első félidőben, de a futójátékunk miatt, és azért mert nagyon akartunk, sikerült megnyerni a meccset. Az első félidőben nagyon buta hibákat vétettünk, de a második játékrészre összeszedtük magunkat. Az ellenfél sokkal erősebb volt, mint tavaly. Nagyon megleptek minket, mivel védelemben erősebbek voltak és a támadásoknál is új szisztémával dolgoztak. De a védelmünk is és a támadósorunk is nagyon összeszedetten játszott a második félidőben.

A Debrecen Gladiators legközelebb április 27-én az Újbuda Rebels II-t fogadja hazai pályán.

Forrás: HAON – Makranczi László

Vélemény, hozzászólás?