A cívisvárosiak idén remekül kezdték a szezont, hiszen megnyerték első két mérkőzésüket a Dabas Sparks (32-28), illetve a tavalyi ezüstérmes Újbuda Rebels II (32-19) ellen, így jó eséllyel pályáznak a rájátszásra.

 

A Tigrisek sem kezdték rosszul a szezont és ugyan van már egy vereségük az Újbuda Rebels II otthonában (27-6), a Szolnok Soldiers-t 28-2-re tudták legyőzni hazai pályán. A legutóbbi mérkőzésükön óriási szerepet játszott a szabolcsiak amerikai elkapója, Troy Rice, aki egy touchdown-nal és több remek visszahordással vette ki részét csapata diadalából, de a védekezésnél sem volt elhanyagolandó a teljesítménye. Emellett a Gladiators vasárnapi vendégének is egy erős és stabil védősora van, amely az eddigi mérkőzéseken is jól működött.

 

A cívisvárosiak védelme is remekül szuperált eddig, hiszen a Sparks és a Rebels II ellen is több kulcsfontosságú pillanatban állta a sarat. Elég csak említeni Oláh Bencét, Kovács Zoltánt, Fazekas Renátót, Vékás Józsefet vagy a válogatott kerettagot, Harsányi Tamást, akik minden találkozón fejtörést okoztak az ellenfél támadósorának. Az Újbuda elleni összecsapáson az offense-ben megmutatkozott, hogy a Gladiátorok nemcsak a Karacs Tamás, illetve a magyar válogatott Roják Richárd által vezetett futójátékkal tudnak előrehaladni a pályán, hanem a passzokkal sem áll hadilábon a gárda. Az arany-feketék irányítójának, Molnár Gábornak több pontos átadással is sikerült megtalálnia elkapóit, Győri Dávidot, Harsányi Alexet vagy Sztányi Tibort. Utóbbi két TD-vel is kivette részét a Rebels elleni sikerből.

Mindenképp egy izgalmas találkozóra számíthatnak majd a Gázvezeték utcai stadionba kilátogatók. Az eseményre a belépés ingyenes, a mérkőzés alatt a nézők támogatói jegyeket vásárolhatnak, amelyekkel sorsolás útján Gladiators-os nyereményeket vihetnek haza.

Forrás: HAON – Makranczi László  Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

A program

Debrecen Gladiators-Nyíregyháza Tigers II

Időpont: május 11. (vasárnap), 15.00

Helyszín: Debrecen, Gázvezeték utcai Stadion (Gázvezeték utca 35.)

Vélemény, hozzászólás?