Rangadónak indult, végül a Tigrisek simán meg tudták verni a cívisvárosi egyesületet a MAFL divízió II. 6. fordulójában. Szűcs Botond vezetőedző gárdája a második félidőre ébredt fel, azonban ez sem volt elég, hogy visszahozzák a mérkőzést, a több ukránt és egy amerikai játékost is keretében tudó Nyíregyháza ellen.

 

 

Háromból harmadik meccsén is visszahordással kezdett a hazai alakulat, ám ezúttal nem sikerült pontokra váltani a lehetőséget, hiszen a Tigers hamar megszerezte a labdát Molnár Gábor egyik passzát követően. A vendégek viszont nem hezitáltak és megszerezték a vezetést, amely után sikeresen értékesítettek egy kétpontost. A Gladiátorok főleg futójátékkal tudtak előrébb lépni a pályán és sokszor az ellenfél vörös zónájába is eljutottak, de a vendégek védelme jól állta a sarat a kritikus pillanatokban. A Tigrisek végül a második negyedben két újabb touchdown-nal tudták növelni előnyüket, amelyeknél szintén kétpontosokkal kísérleteztek, de csak az első TD-nél sikerült értékesíteni az extrát.

A második félidőre már egy teljesen más Gladiators jött ki a pályára, hiszen miután kivédekezték a Tigers első támadását, faragni tudtak hátrányukon Roják Richárd révén. A kétpontos kísérlet sikertelen volt. A hazaiak előtt felcsillant a remény, hogy akár meg is fordíthatják a találkozót, hiszen a védelem rendre meg tudta állítani a vendégek offenzíváit. Azonban a negyedik negyedben a hajdúságiak sorsa végleg megpecsételődött, miután a nyíregyháziak amerikai játékosa, Troy Rice megszerezte a mérkőzésen második touchdown-ját. Ez után ismét kétpontossal jöttek a Tigrisek, amellyel beállították a 30-6-os végeredményt.

Roják Richárd, az arany-feketék válogatott futója menetrendszerűen sorozatban harmadik találkozóján is eredményes tudott lenni, ám a védelemből kiemelendő Oláh Bence teljesítménye is, aki az Újbuda Rebels II ellen két interceptiont is jegyzett, most pedig a Tigers II ellen is lelopta egyszer a levegőből az ellenfél irányítójának átadását. A védősorban sok játékos sérülten vállalta a játékot, de ezen a találkozón kiemelkedőt nyújtott Fazekas Renátó, Harsányi Tamás, Kovács Zoltán, illetve Vékás József is. A támadósorban Karacs Tamás ugyan nem szerzett ezúttal touchdown-t, de több szituációban is fontos yardokat hozott csapatának. A Debrecen Gladiators legközelebb a Szolnok Soldiers-höz látogat május 24-én.

Forrás: www.dehir.hu Fotó: Bódi Sándor

Vélemény, hozzászólás?