Riport sorozatunkban a Debrecen Gladiators feltörekvő reménységeit kívánjuk bemutatni. A második cikk Keserű Balázs védővel készült.

 

Keserű Balázs a Fazekas Gimnázium tanulója. Édesapja úszó edző, ezért már nagyon fiatalon, 4 éves kora óta betekintést nyerhetett a sport világába. Az úszás mellett 1 évig karatézott, majd 3 évig birkózott mielőtt csatlakozott a Debrecen Gladiators-hoz.

Balázs unokatestvére is a Gladiators játékosa volt, így hamar megkedvelte az amerikai focit, azonban még nem csatlakozott mint játékos a gladiátorokhoz. Később egy iskolai bemutató alkalmával újra szembejött vele a „malacbőr” és így már nem kerülhette el, hogy beálljon ő is Gladiátornak.

Kérdésünkre, hogy mi az ami megtetszett az amerikai futballban, a következőket mondta: – Ebben a sportban nem csak az erő számít, hanem nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a megfelelő technikára is illetve az összetartásnak is nagy szerepe van a csapat életében.

A 2013. februári TRY OUT volt az első alkalom, hogy kipróbálta az amerikai futballt, és elmondása szerint azóta minden egyes edzéssel és minden mérkőzéssel egyre jobban megszereti az amerikai futballt.

Azt, hogy az ifjú játékos hogyan tudja összeegyeztetni a sportot és a tanulást, a következőket mondta: – Eleinte nehéz volt összeegyeztetni, de mára már megtanultam, hogy ha időben és előre megtanulok amit csak lehet, akkor sokkal könnyebb. Edzések után a kollégiumban már csak az aznap megkapott 1-2 feladatot megcsinálni,megtanulni.

Balázs szeretne bekerülni a válogatottba, de ha ez az álma nem válik valóra akkor sem csügged, mert a játék öröméért űzi ezt a sportot, és amíg csak teheti a Gladiators-ban akarja játszani szeretett sportját.
Kérdésemre, hogy szárára mit jelent a foci, a következő választ adta – Egy fajta kikapcsolódás, feltöltődés számomra. Ha néha feszültebb az ember, akkor levezetheti a stresszt is persze csak szabályosan.

Végezetül a következőket ajánlja azoknak, akik csatlakozni akarnak a csapatba – Csak ajánlani tudom ezt a sportot. Feltétlenül jöjjenek el a meccseinkre, az edzésekre és próbálják ki magukat. Ha megtapasztalja valaki milyen a Debrecen Gladiators „család” tagjává válni, garantálom, hogy nem fogja otthagyni a csapatot! GO GLADS!!

Szöveg és fotók: Kovács Zoltán

 

Vélemény, hozzászólás?