Az Amerikai Kuckó szervezésében megrendezésre kerülő Cívis Super Bowl Days előadáson lehetősége nyílt a csapatnak a bemutatkozásra. A Super Bowl Maratoni Éjszaka elnevezésű esemény megelőző rendezvényt, az este fő szervezője Szabó Zsuzsa nyitotta meg.

Az érdeklődőknek először Dr. Venkovits Balázs, a Debreceni Egyetem észak-amerikai tanszék tanára tartott előadást, Amerika legnézettebb tv műsoráról a Super Bowl-ról, valamit az amerikai futball szerepét mutatta be az tengeren túli kultúrában.

Ezt követően a hazai amerikai futballról tartott előadást Makranczi László a Debrecen Gladiators sajtóreferense, a Magyar Amerikai Futball Szövetség újságírója. László bemutatta a magyarországi futball fejlődését, a hazánkban élő amerikai edzőket, játékosokat. A honi futball szervezeti felépítése után pedig a Debrecen Gladiators múltját, jelenét taglalta.

A képes prezentáció után pedig a játékosoké volt a főszerep. A hely szűke miatt a rövid, ám de annál látványosabb „bemutatóval” érzékeltették a sportág keménységét. Az „office Linebacker” (a szerk – http://www.youtube.com/watch?v=_DOm_RiklE4 )  fantázianevű videót idéző mini bemutatót követően az érdeklődők beszélgethettek a hajdúsági csapat kiválóságaival, angol és magyar nyelven egyaránt. A legbátrabbak pedig fel is próbálhatták a játékosok felszereléseit.

Külön öröm volt a csapat számára, hogy ezen a rendezvényen lehetőség nyílt a bemutatkozásra.

További képek>>

 

Vélemény, hozzászólás?