A Gladiators a Miskolc Renegades ellen kezdi a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságát március 26-án, Nagyhegyesen.

12873630_1135232749866255_1159784431_oLassan már egy év eltelt azóta, hogy a Gladiátorok veretlenül megnyerték a Divízió II-t és most arra van esélyük, hogy erősebb csapatok mezőnyében bizonyítsanak. A tavalyi szezonhoz képest a cívisvárosiak nagy átalakuláson mentek keresztül, melynek részleteit március 22-én egy sajtótájékoztatón jelentett be a klub. Az egyik ilyen, hogy az arany-feketék két csapattal indulnak idén, ami az eredményes szereplésnek, a sikeres toborzásoknak és az új játékosoknak köszönhető. Így egy 73 fős kerettel készülhetett Szűcs Botond együttese az idényre. Viszont az egyik talán legnagyobb veszteség az egylet számára, hogy az alapszakasz mérkőzéseket Debrecenen kívül kell játszani, ezért lesz a szezonnyitó Nagyhegyesen. Már télen is a DEAC-on, illetve a DASE-pályán edzettek a Gladiátorok, ám ettől függetlenül a sikeres arénaszezon után motiváltan és sikerre éhesen várják a Renegátok elleni kezdést.

12874340_1135232753199588_964146175_oA két együttes számára ez egy különleges párharc lesz, hiszen az elmúlt két év Divízió II-es bajnokai (a Renegades 2014-ben, a Gladiators 2015-ben győzött) mérik össze erejüket. A Miskolc Renegades tavaly némileg csalódást keltően szerepelt, hiszen ugyan bejutott a rájátszásba, de az elődöntőben elvérzett. Már tavaly érződött, hogy nem teljes a csapatlétszám az edzéseken, ami meglátszott a borsodiak játékán is. Az elmúlt egy évben a Miskolc is átalakult, például amerikai trénerük, Phillip Hilderbrand, illetve néhány tapasztaltabb játékosuk távozott, viszont helyettük érkeztek újak a csapathoz. A Renegátok nagy fegyvere az elkapójuk, Lakatos Bence lehet, aki tavaly szinte csak irányító poszton játszott. Bár a válogatott fogadó játékosuk ezen a poszton is ontotta a touchdownokat, de az nagy terhet vesz majd le a válláról, hogy visszatérhet eredeti pozíciójába. Attól függetlenül, hogy a borsodiaknál is sok jelentős távozó volt és több újoncot kellett beépíteniük, így is egy kiélezett párharc várható.

„Most fel kell ébrednünk, hiszen ez nem a Divízió II., egy osztállyal feljebb léptünk” – figyelmeztetett Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője. – „Itt nem engedhetjük meg magunknak, hogy már az elején bealudjunk, ahogy sokszor a meccseink többségén. Az első másodperctől az utolsóig kell koncentrálnunk. Természetesen, hiányozni fog nekünk a Gázvezeték utca, de szerintem Nagyhegyesen is követnek majd a szurkolóink és olyan hangulatot teremtenek, mint Debrecenben. A Renegades egyértelműen fekete ló számunkra, mert nem tudni, hogy pontosan milyen változások történtek náluk. Phil mellett még néhány játékos is távozott tőlük, de maradt egy tapasztalt kemény mag, akik szeretik űzni ezt a sportágat és ez biztos, hogy erőssé teszi őket. Ennek ellenére mi győzelemmel akarjuk kezdeni a szezont!”12874643_1135232743199589_253477155_o

A Gladiators-Miskolc Renegades összecsapást március 26-án, szombaton 15 órakor rendezik Nagyhegyesen (Kossuth utca 43.), a Községi Sportpályán. Az eseményre a belépés díjtalan.

Fotók: Pallagi Péter

 

Makranczi László