A Gladiators 27-12-re nyert az Újpest Bulldogs vendégeként Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában.

 
13029442_783334481802422_5430198890502932830_oViharos széllökések és rossz idő várta a Gladiátorokat a budapesti Duna-Cipő pályán, de eltökélt szándékuk volt, hogy újabb győzelmet szerezzenek az újjáalakulóban lévő Újpest ellen. A zord időjárás Molnár Gábor irányító dolgát megnehezítette, de az arany-feketék futójátéka jól működött. Viszont az eredményjelzőre az első pontokat a védelem vitte fel. A legutóbbi meccsen is remeklő, és touchdownt szerző Várady Péter már a találkozó elején lelopta a lila-fehérek irányítójának átadását a levegőből, és a megszerzett malacbőrt vissza is hordta az end zone-ig. Szép Gábor az extrát bevágta (0-7). A Bulldogs-nak a következő támadását nem sikerült pontokra váltania, de a cívisvárosiaknak sem. Ezután Roják Richárd, a hajdúságiak válogatott futója, egy 90 yardos megiramodás után ugyan beért a játékszerrel a pontszerző területen belülre, de végül a játékvezetők visszafújták TD-t, miután a Gladiators szabálytalankodott az akció közben. A Bulldogs kapva az alkalmon faragott hátrányán. Molnár Gábor passzát megszerezték és touchdownra váltották, de az extra sikertelen volt (6-7). A második negyedben viszont kezdtek elhúzni az arany-feketék. Ezúttal Roják már egy érvényes hatpontost szerzett, mégpedig egy 70 yardos futás után (6-13). És ezzel még nem ért véget a válogatott játékos parádéja, mivel kihasználta az időjárási viszonyokat, és ezúttal egy 80 yardos touchdownt is futott, ami után a kétpontost is bevitte (6-21). A Kutyák a félidő végén próbáltak faragni hátrányukon, de akciójuk egy újabb interceptionbe torkollott. Kovács Csongor szerezte meg a labdát.

12894506_1131665763556287_1772736021_oA harmadik negyedben ugyan nem született újabb pont, de a védelem ismét remekelt.  Harsányi Tamás erőszakolt ki egy fumble-t, majd a szabad labdára Várady Péter vetődött rá. Az újabb pontok viszont az utolsó játékrészben már nem maradtak el. Roják Richárd ismételten be tudott futni az end zone-ba a malacbőrrel, de a kétpontos utána már sikertelen volt (6-27). A végszó viszont a Kutyáké volt, akik egy fumble után összeszedték a labdát és pontokra váltották (12-27). Azonban ez már csak szépségtapasz volt, a Gladiators újabb sikert ért el és továbbra is vezeti a Divízió I. alapszakaszát.

 

„Minden mérkőzés után megpróbálja az ember friss élményekből táplálkozva megragadni a pozitív és a negatív momentumokat” – mondta Hutóczky Ádám, a Gladiators edzője. – „A pozitívuma az összecsapásnak, véleményem szerint az, hogy túl vagyunk rajta, sikerült kínkeserves játékkal győznünk. A két magabiztos siker után talán túlzott önbizalommal léptünk pályára és a kezdeti sikertelenségek görcsössé tették a játékosokat –elsősorban támadó oldalon­, amit csak fokoztak a minket sújtó sorozatos bírói ítéletek. Az eddig remek passzjátékunk egyáltalán nem működött, amiben közrejátszhatott a rendkívül zord időjárás. Szerencsénkre futójátékkal tudtunk yardokat hozni, és a védelmük remek teljesítménnyel segítette ki a vasárnapi napon gyengélkedő támadókat. A következő Titans ellen vívandó meccsünkig mindenképpen rá kell jönnünk mi volt a probléma és ki kell javítani azokat, hogy újra az első két meccsen látható Gladiators lépjen pályára a hátralevő meccseken.”

 

Egy egyhetes szünet után a Gladiators első és másodikszámú csapata is pályára lép. Míg a Divízió II-es alakulat május 7-én, Rákócziújfalun fogadja a MEAFC Lions-t, addig a Divízió I-es együttes egy nappal később, május 8-án a Budapest Titans vendége lesz.

 

Újpest Bulldogs-Gladiators 12-27 (6-7, 0-14, 0-0, 6-6)

Pontszerzők: Roják Richárd 3 TD, Várady Péter 1 TD, Roják Richárd 2 PT, Szép Gábor 1 XP