A Gladiators Divízió I-es alakulata Rákócziújfalun látja vendégül a Dunaújváros Gorillaz-t a Magyar Amerikai Futball Ligában május 15-én.

 

A Gladiators védelmét nehéz áttörni (Pásztor Péter)A hétvége után a Gladiátorok bebiztosíthatják helyüket a rájátszásban, illetve egy lépésre lehetnek attól, hogy megnyerjék az alapszakaszt és akár első kiemeltként kezdhessék a playoffot. Azonban a szintén veretlen és kiváló formában lévő Dunaújváros Gorillaz-t közel sem lesz könnyű megverni. A hajdúságiak ugyan az elmúlt két idegenbeli meccsüket megnyerték, de döcögött a támadójátékuk. Viszont Roják Richárd nem veszített a lendületéből és kiemelkedően teljesít eddig. A Gorilláknak nagyon oda kell figyelniük rá, hiszen a debreceni válogatott futó eddig minden idei Divízió I-es összecsapásán minimum két touchdownt szerzett. De ez egyben a támadófal munkáját is dicséri, amely nemcsak kiválóan védi Molnár Gábor irányítót, de a futásokhoz rendre megnyitja az utat. Ugyan a Gladiators idegenbeli formája nem volt tökéletes az elmúlt mérkőzéseken, viszont a cívisvárosiak hazai pályán eddig mindig megszórták ellenfeleiket, 40 pont alatt meg sem álltak. De természetesen a védelmet is ki kell emelni, amely az elmúlt két meccsen fontos szerepet játszott az együttes sikereiben. A Titans ellen például nem is engedett touchdownt.

 

A Gorillák idén nem is lehetnének jobb formában! Minden találkozójukon ontják a pontokat. A támadósor változatos és trükkös akciókat vezet, tehát Grátz Vilmos vezetőedző keze munkája szokás szerint látható ezen az alakulaton. Talán egyetlen jelentős hiányzója lehet a Dunaújvárosnak Hegedüs Dániel személyében, akinek a keze sérült meg. Azonban a Cowbells 2 ellen is megoldotta a futó pótlását a Gorillaz. A fizikailag erős védelem pedig úgyszintén remekel, idén a Gladiators-hoz hasonlóan lehozott egy összecsapást, amin nem engedett pontot. Az biztos, hogy a Divízió I. egyik legizgalmasabb csatáját láthatjuk majd Rákócziújfalun.

 

Roják Richárd megfékezése eddig minden csapatnak gondot okozott (Pásztor Péter)„Egy rendkívül fizikális csapatról van szó, ahol olyan tapasztalt játékosok vannak, akik már rég óta együtt játszanak, így nagyon összeszokottak” – beszélt az ellenfélről Szűcs Botond vezetőedző. – „Viszont mi fiatalosabb lendülettel vágunk neki a találkozónak, és nagyon éhesek vagyunk a sikerre. Van néhány sérültünk, de ez nem azt jelenti, hogy most sokat variálunk. Több olyan játékosunk is van, akik ugyanolyan minőségi játékot tudnak produkálni, mint akik kiestek. És kiemelném, hogy harcra készek. Nyilván jó a hazai statisztikánk, hiszen eddig 40 szerzett pont felett teljesítettünk, de most nem az lesz a lényeg, hogy ezt a jó sorozatot tartsuk, hanem nyerjünk. A tavalyi ezüstérmes ellen kiharcolni a győzelmet csak jobban motivál minket.”

 

A Gladiators-Gorillaz összecsapást május 15-én 15 órától rendezik Rákócziújfalun, a Felszabadulás úti sportpályán.

Fotók: Pásztor Péter

 

Makranczi László