A Gladiators 21-6-os vereséget szenvedett Rákócziújfalun a Dunaújváros Gorillaz-zal szemben a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában.

DSC_418112 hiányzóval vágott neki a rangadónak a cívisvárosi egylet, ebből többen kulcsszerepet töltöttek be a kezdőben, mint a két válogatott játékos Harsányi Tamás és Roják Richárd, Szente Attila, aki a támadófal egyik alapembere, Molnár Gábor, a gárda elsőszámú irányítója, illetve Szabó Krisztián az együttes elkapója. Ettől függetlenül Szűcs Botond vezetőedző új taktikai elemeket gyakorolt a csapattal, ami többször is működött a találkozó során. Az első negyedben viszont így is a Gorillák szerezték meg a vezetést egy passzolt touchdownnal (0-7). A második játékrészben a Duna-partiak két újabb hatpontossal tudták növelni előnyüket (0-21), amellyel nehéz helyzetbe hozták a hajdúságiakat. A félidő vége felé viszont a Gladiators-nak volt esélye a szépítésre. Sőrés Gergő húzta le a levegőből a Gorillaz irányítójának a passzát és egy jó visszahordást követően, néhány másodperccel a vége előtt az arany-feketéket a vendégek térfelére hozta. A végén Kondorosi Attila Hanász Róbertet megtalálta egy kiváló átadással, de az elkapót a pontszerző terület előterében állították meg.
A második félidőre egy teljesen más Gladiators lépett pályára. A védelem rendre nehéz helyzetbe hozta a Dunaújvárost, amelynek nem sikerült az első akcióiból pontokat szereznie. De a harmadik negyed közepénél a Gorillaz irányítójának a passzát Kovács Zoltán, a védelem egyik falembere szerezte meg és visszahordásával jó mezőnypozícióba hozta a hajdúságiakat. Ez viszont nem maradt már kihasználatlanul. Az egész meccsen sziporkázó Uri-Kovács István 25 yardról egy szélső futással szépített, ám az ezt követő kétpontos már sikertelen volt (6-21). Viszont a harmadik negyed végén eleredt az eső, ami mindkét csapatnak megnehezítette már a dolgát, így nem született újabb pont a találkozón. Ezzel a vereséggel viszont veszélybe került a Gladiátorok második helye az alapszakaszban, mivel a Szekszárd Bad Bones-nak még két találkozója van, amelyeken ha nagyobb arányú sikereket arat, akkor könnyendén megelőzheti a cívisvárosiakat a tabellán.

„Nem tudtuk felpörgetni a csapatunkat, csak sémát váltottunk a védelemben, de ha tőlünk nincs ennyi hiányzó, akkor fogható lett volna a Gorillaz” – mondta Szűcs Botond vezetőedző. – „Elaludtunk az elején, a védelem és a támadósor sem működött, így kaptunk 21 pontot. A második félidőben már javult a helyzet, de nem tudtunk 21 pontot vinni. A következő meccsünket meg kell nyernünk a lehető legnagyobb aránnyal, addig a sérült játékosaink minden bizonnyal már épek lesznek.”

A Gladiators Divízió I-es csapata június 12-én a Budapest Wolves 2 otthonában játssza utolsó alapszakasz meccsét, míg a Divízió II-es alakult május 21-én a Jászberény Wolverines vendége lesz.