40-20-as sikert ért el a Gladiators 2 a Jászberény Wolverines otthonában a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-es bajnokságában.

 

A Gladiátorok második számú csapatának már biztató volt a játéka a MEAFC Lions ellen, ami végül győzelmet hozott. A jó széria Jászberényben is folytatódott, bár először még egy szoros első félidőt láthatott a Kelep-field közönsége.

A hajdúságiak Uri-Kovács István és Kathy Róbert révén erős futásokkal haladtak előre, de a vezetést Palágyi Dániel elkapásával szerezték meg. Szép Gábor hiányában inkább kétpontosokkal próbálkoztak a cívisvárosiak, Harsányi Alex pedig értékesítette is az első ilyen kísérletet (0-8).

A második játékrészben az előző két meccsén is parádézó Kondorosi Attila átmentette a Rozsomákok elleni összecsapásra is a formáját, ezúttal Harsányi Alexnek osztott ki hat pontot érő átadást (0-14). A Wolverines viszont nem akart leszakadni már az első félidőben, egy elkapott TD-vel és egy kétpontossal faragott hátrányán (8-14).

13221314_1109394065787459_6983977083631117354_oA harmadik negyedben a Gladiátorok két gyors touchdownnal már szinte el is döntötték az összecsapást. Harsányi Alex újabb elkapott TD-je után Palágyi értékesítette a kétpontost (8-22). A védelem ezután valósággal megkeserítette a Jászberény támadósorának az életét, és hamar visszaszerezte a labdát. Ezt pedig az ismét jó napot kifogó Kondorosi Attila használta ki és megfutotta a Gladiátorok következő hatpontosát (8-28).

Az utolsó játékrész elején gyorsan visszajött a meccsbe a Wolverines egy futott TD-vel (14-28), de erre is volt válasza az arany-fekete együttesnek. Ismét csak Kondorosi volt szemfüles és az egyik új célpontjának, Gyarmati Ottónak osztott ki egy remek passzt a pontszerző terület közelében. A tight end pedig egy cseles mozdulattal kikerült egy érkező védőt és befutott az end zone-ba (8-34). Ezzel már szinte el is dőlt a találkozó, de a Dunaújváros Gorillaz ellen remeklő Uri-Kovács István tette fel a pontot az „i”-re egy touchdownt érő futással (14-40). A találkozót viszont egy jászberényi kick-off return TD zárta le, ami már csak szépségtapasznak volt jó (20-40).

 

„Szorosabb meccsre számítottam tekintve, hogy a csapat egyharmada hiányzott, de szerencsére nem lett az” – mondta Kálmán Attila, a Gladiators 2 edzője. – „Jól kezdtük a mérkőzést, viszont a félidő vége felé megint kiengedtünk egy kicsit. Úgy látszik, a biztos vezetésnél csökken a fiúk koncentrációja, erre a jövőben oda kell majd figyelnünk. Öröm ugyanakkor, hogy a harmadik negyed elején két gyors TD-vel eldöntöttük a mérkőzést, onnantól magabiztosan játszottunk. Összességében jó úton járunk, meccsről meccsre fejlődünk, ugyan becsúszik még egy-két nagyon buta hiba és még mindig sok büntetést kapunk, de ezek a meccsrutinnal el fognak múlni.”

 

A Gladiators 2 a következő meccsét június 5-én vívja a Dabas Sparks ellen, Cserkeszőlőn.

 

Jászberény Wolverines-Gladiators 2 (0-8, 8-6, 0-14, 12-12)

Pontszerzők: Harsányi Alex 2 TD, Kondorosi Attila, Palágyi Dániel, Gyarmati Ottó, Uri-Kovács István 1-1 TD, Harsányi Alex, Palágyi Dániel 1-1 2 PT.

 

Makranczi László