fotó-Kovács László (1)  A Gladiators amerikai futball egyesület köszönti a donorokat június 10-én, pénteken a véradás világnapja alkalmából Debrecenben a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Nosztalgia-véradásán.

Hagyománnyá vált, hogy évről évre különleges személyiségek üdvözlik városunkban a donorokat a véradás világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradásán. Idén a helyi amerikai futball csapat, a Gladiators tagjai állnak az ügy mellé. Az amerikai futball helyi képviselői 8.30-kor érkeznek, vért adnak, köszöntik a segítő szándékú embereket, illetve dedikálnak is.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete ezzel az akciójával megünnepli június 14-ét, a véradás világnapját. Ezen a napon született Karl Landsteiner, aki a 20. század elején beazonosította a vércsoportokat, hogy az emberek biztonságosan tudjanak vért adni. E nap alkalmából a 70-es 80-as évek hangulatát megidézve sör-kolbász menüre hívják meg a donorokat.

fotó-Kovács László (3)Debrecenben idén június 10-én 7.30 és 17.30 között várják a Regionális Vérellátó Központban (Bem tér 19.) a segítő szándékú embereket az ünnepi Nosztalgia-véradásra, amelyen a véradók apró ajándékokra számíthatnak. Minden 10. érkező 1000 Ft-os étkezési utalványt kap. Emellett a véradók között egy ajándékcsomagot is kisorsolnak a nap végén.

Az eseményre érkezőket kérik, hogy személyigazolványt, lakcím kártyát, illetve eredeti TAJ-kártyát hozzanak.
Fotók: Kovács Zoltán