A Gladiators a Budapest Wolves 2 otthonába látogat június 12-én, a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában.

 

13087229_1173155486042583_3929791095861844990_o Óriási téttel bír az arany-feketék hét végi meccse a Farkas odúban, hiszen egy nagyarányú győzelemmel megszerezhetik a második helyet az alapszakaszban, ami a rájátszásban hazai pályát érne. A Gladiátoroknak ehhez egy 35 pontnál nagyobb különbségű sikert kell elérniük. Erre jó esély mutatkozik, hiszen a Wolves 2 idén még nyeretlen és az alapszakaszban az utolsó helyen áll. Ám a második hely nemcsak a vasárnapi találkozótól függ, hanem a szombati Szekszárd Bad Bones-Újpest Bulldogs mérkőzéstől is. Amennyiben a Rosszcsontok egy 28 pontnál nagyobb arányú győzelmet érnek el, akkor a Farkasok elleni összecsapásnak már szinte nincs tétje és Szűcs Botond együttese a playoffban utazhat Szekszárdra. Ha ez a forgatókönyv jönne be, akkor sem fogja félvállról venni a viadalt a Gladiators, hiszen a csapatnak így lesz egy találkozója, ahol tovább lehet gyakorolni majd a taktikai elemeket, és a sérülésből visszatérők újra meccsterhelést kaphatnak.

A Budapest Wolves 2 szezonja több sebből is vérzik. A Farkasok túlvállalták magukat azzal, hogy négy sorozatban indultak (HFL, osztrák liga, Divízió I., Bajnokok Ligája), ami kivette az erőt a játékosokból és a maródiak listája is meccsről meccsre csak újabb nevekkel bővült. Ezért a másodikszámú 13116112_1173150619376403_6341940493310189934_ocsapatból többen is „feljátszottak”, így már szinte csak junior korosztályú játékosok maradtak. Ezzel sokak számára ismeretlenné vált a Wolves 2, ami nem feltétlenül jelenthet rosszat számukra, mivel Sóti László együttese okozhat még némi meglepetést.

 

„A sérült állományunk már szűkült, de még mindig vannak emberek, akik a maródiak listáján vannak” – mondta Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője. – „Nem fogunk változtatni a játéktervünkön, ha szombaton a Szekszárd már eldönti a második hely sorsát. Ugyanúgy nagyarányú győzelmet akarunk elérni és fel akarunk készülni a rájátszásra. Több taktikát is begyakorolunk majd, de azért hagyunk pár elemet későbbre is. Nagy dicséret illeti a Wolves 2-t, hogy egy junior korosztályú csapattal indultak a Divízió I-ben, tudtommal viszont most nincs irányítójuk, így a passzjátékuk szerintem dadogni fog. Vasárnap lesz még egy fontos célunk a győzelem elérése mellett. Szeretnénk sárga zászlók nélkül lehozni a meccset, hiszen az eddigi öt találkozónkon közel 600 yardnyi büntetést szedtünk össze. Ez nem elfogadható!”

 

A Budapest Wolves 2-Gladiators összecsapást június 12-én, 16 órától rendezik Budapesten, a Láng Sporttelepen.

Fotók: Kovács Zoltán

 

Makranczi László