12973322_1732537846983160_7379317355849901274_oA Gladiators 2 16-6-os vereséget szenvedett a Szombathely Crushers ellen a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-es bajnokságának pótselejtezős körében.

 

Hiába harcolta ki a hazai pálya jogát a cívisvárosi egylet, így is közös megegyezés alapján Dunaújvárosban kellett lejátszaniuk a csapatoknak a wild card kört. Szoros csata alakult ki a két gárda között már az első negyedben. A hiányosan kiálló Gladiators 2 támadásait jól semlegesítette a fizikailag erős Crushers védelem, de a hajdúsági defense sem hagyta magát. Az első játékrészben mégis a szombathelyiek tettek fel pontokat az eredményjelzőre egy mezőnygóllal (0-3). Erre csak a második negyedben tudtak válaszolni a Gladiátorok Uri-Kovács István futása révén (6-3). A két csapat mégis döntetlennel vonulhatott a szünetre, miután egy újabb mezőnygólt szerzett a Crushers (6-6).

A harmadik negyed kulcsfontosságú volt, hiszen itt tudtak ellógni a Zúzók. A Szombathely egy elkapott touchdownnal, egy sikeres extrával és egy újabb mezőnygóllal már 10 pontos előnyt szerzett (16-6). Az utolsó játékrészben a Gladiátorok már mindent megtettek azért, hogy egyenlítsenek, negyedik kísérletek maradtak kihasználatlanul, valamint a Zúzók kemény védelme is helyt állt. Így nem sikerült a fordítás, és sikerével a Crushers jutott az elődöntőbe.

 

„Sajnos a csapatnak majdnem a fele el sem jött a mérkőzésre, aki meg ott volt azok közül pedig sajnos pár embernek erőnléti problémája volt” – beszélt kritikusan a csapatról Kálmán Attila, a Gladiators 2 trénere. – „De pont ezért neveztünk 50 játékost, hogy ilyen gondok ne legyenek és mélységesen elszomorító volt, hogy egy rájátszás meccs ennyire hidegen hagy több mint 20 embert. A mérkőzéstől azt kaptam, amit vártunk, végig szoros volt, szorosabb annál, mint amit a végeredmény mutat. Annyi volt a különbség hogy a Szombathely negyedikre háromszor is mezőnygólt rúgott, mi pedig inkább nekimentünk. Tanultunk belőle, ez már a rájátszás itt minden apró pont számít. Összességében felemás szezonon vagyunk túl, nem volt rossz ahhoz képest, hogy sok az újonc, ez egy tisztes helytállás volt. Viszont lehetett volna szebb is jobb hozzáállással, bár nem biztos, hogy jól jártunk volna egy dupla elődöntős hétvégével.”

 

A Gladiators Divízió I-es csapatának még nem ért véget a szezon. Az arany-feketék június 26-án a nagy rivális Szekszárd Bad Bones otthonába látogatnak, hogy kiharcolják a döntőbe jutást.

 

Gladiators 2-Szombathely Crushers 6-16 (0-3, 6-3, 0-10, 0-0)

Pontszerzők: Uri-Kovács István 1 TD.