15942435_1401604576538756_441993374_nA 2017-es év sem indulhat teremtorna nélkül. A Hajdúszoboszló Rhinos és a Gladiators Amerikai Futball Csapat szervezésében megrendezésre kerül A HAJDÚSÁGI ARÉNA AMERIKAI FUTBALL KUPA. A szervezők hagyományteremtő jelleggel év elején szeretnének felkészülési tornát rendezni. A terem torna 2017. január 21-én Hajdúszoboszlón lesz, 8 csapat részvételével. A házigazda  Rhinos és Gladiators mellett a Miskolc Renegades, a MEAFC Lions, az Expendables, az Eger Bulls, a Berény-Sport Wolverines és a Szeged Bats csapatai várják az első alkalmat az évben, hogy kergethessék a malacbőrt.

A torna lebonyolítása

A kupán induló csapatok két csoportba kerülnek, melyekben négy-négy csapat szerepel. A csoportbeosztást a szervezők végzik, a hasonló erősségű csoportok létrehozásának céljával. A mérkőzések a hatályos Aréna Futball Játékszabály alapján kerülnek lebonyolításra.
Az alapszakaszban a végeredmény lehet döntetlen, tehát ilyen esetben nem kerül sor hosszabbításra. A döntetlen mindkét csapat számára 0,5 pontot ér a győzelmi mutató számításánál.
Mindenki játszik minden csoportellenfelével, tehát 3 alapszakasz mérkőzést teljesítenek a csapatok. A csoportokból a két legjobb alapszakasz eredményű csapat jut tovább.

Az „A” csoport győztese a „B” csoport második helyezettjével vívja az első elődöntőt, míg a második elődöntőben a „B” csoport győztese az „A” csoport másodikjával mérkőzik. Hazai csapatnak a csoportgyőztes minősül. A döntőben az elődöntők győztesei mérkőznek meg a trófeáért. A 60.000 Ft összdíjazású tornán megválasztják a legjobb támadó és védő játékosokat

A Gladiators vezetőedzője Szűcs Botond nagyon várja az év első megmérettetést. Jó alkalom ez az újoncoknak, hogy kipróbálhassák magukat. A keret igen széles így bőven van kikből merítenie a edzőnek.

A rendezvény ingyenesen megtekinthető a Hajdúszoboszlói Városi Sportházban (Hajdúszoboszló, Rákóczi utca 44.). A szervezők várnak minden szurkolót és sportbarátot, január 21-én szombaton, 9-18 óráig