Izgalmas döntő után ezüst jutott a GladiátoroknakA tornát a Szeged Bats nyerte. A Hajdúszoboszló Rhinos nem jutott tovább csoportjából.

Hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendezték meg a Hajdúsági Aréna amerikaifutball Kupát, Hajdúszoboszlón. Szinte minden mérkőzésen teltház várta a csapatokat a Városi Sportházban. Ezt az együttesek látványos és izgalmas meccsekkel hálálták meg. Ilyen volt például a Szeged Bats és az Eger Bulls párharca, amely az utolsó pillanatokban dőlt el. A Denevérek 23-22-es sikert értek el. Ám a Gladiators-Expendables összecsapáson is rághatták a körmüket a szurkolók. Végül a házigazdák 22-19-es sikert értek el az utolsó másodpercekben Roják Richárd révén.

A finálé is tartogatott izgalmakat. A Szeged Bats és a Gladiators vívott meg az aranyért. A meccs elején egy támadói hibát kihasználva megszerezte a labdát a csongrádi együttes és pontokra váltotta (7-0). A Gladiators csak a második félidőben tudott válaszolni: Győri Szabolcs az end zone-on belül szerelte az ellenfél irányítóját, ami safetyt eredményezett (7-2). Azonban a támadósor nem tudott pontokat feltenni az eredményjelzőre, így maradt a 7-2-es végeredmény. A döntőbeli izgalmakat beárnyékolta Lőwy Ákos, a Szeged játékosának súlyos sérülése. A Bats futója lett végül a torna legjobbja.

„A tapasztalatok alapján bátran kijelenthetem, hogy lesz folytatás” – mondta Kiss László, a torna egyik főszervezője és a Hajdúszoboszló Rhinos elnöke. – „Több visszajelzés alapján, sőt, még a bírók is megpendítették, hogy kevés olyan teremtornát látnak, ahol ilyen izgalmas és színvonalas mérkőzéseket vívnak a csapatok. Az arénafutball minden szépsége megjelent ezen a megmérettetésen. A kilátogatók is élvezték a meccseket és izgultak kedvenceikért. A Szeged játékosának, Lőwy Ákosnak pedig mihamarabbi felépülést kívánunk!”

A Gladiators számára ezt követően kezdetét veszi a felkészülés a nagypályás szezonra. A sok edzés mellett két debreceni edzőmeccs vár. Február 25-én a Cluj Crusaders, majd március 19-én az Eger Heroes és a MEAFC Lions érkezik a Gázvezeték utcai salak Stadionba.

Fotó: Makranczi László
A Gladiators és a Rhinos eredményei:

A-csoport
Hajdúszoboszló Rhinos-Miskolc Renegades 2-20
Hajdúszoboszló Rhinos-Szeged Bats 0-21
Hajdúszoboszló Rhinos-Eger Bulls 8-16

B-csoport
Gladiators-MEAFC Lions 21-12
Gladiators-Berény-Sport Wolverines 27-13
Gladiators-Expendables 22-19

Elődöntők
Szeged Bats-Berény-Sport Wolverines 22-14
Gladiators-Eger Bulls 26-0

Döntő
Szeged Bats-Gladiators 7-2