A Gladiators 2 a Dabas Sparks-ot fogadja a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-jének Keleti csoportjában, március 26-án.

Egy év után visszatér Debrecenbe az arany-fekete alakulat. A Gladiátorok másodikszámú csapatának ezen a hétvégén kezdődik a bajnokság és azonnal egy nehéznek tűnő ellenfél látogat a cívisvárosba. A Dabas Sparks tavaly a legjobb négy közé jutott a Divízió II-ben, az elődöntőben viszont vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes Fehérvár Enthroners-től. A Szikrákat több rutinos játékos is erősíti. Köztük van Strupka András, aki az egyik legpontosabban passzoló irányító a mezőnyben. Viszont a fiatalos lendület sem vész el a Dabasnál. A sok tehetség közül kiemelkedik az a Garajszki Ádám, aki az U19-es válogatott egyik oszlopos tagja.

A Gladiators 2 is tele van rutinos „vén” rókákkal és fiatal tehetségekkel. A támadófalban az U19-es válogatott Tóth Gergely Bálint nemcsak a klub U17-es alakulatánál, de már a felnőtteknél is bizonyította rátermettségét. A rutinosabbak közé tartozik például az idén a védelembe átkerülő Hartai Gábor falember, aki a felnőtt nemzeti csapat tagja is egyben. Ami viszont a legfontosabb, hogy a Gladiátorok ismét Debrecenben léphetnek pályára, a hazai közönség szurkolása pedig plusz motivációt adhat a játékosoknak. Emellett jó előjelnek számíthat, hogy az arany-feketék még sosem kaptak ki a Dabastól.

„Sosem szerettem a szezon első meccseit, mert nem tudom, hogy mi várható a saját csapatunktól és az ellenféltől” – mondta Kálmán Attila, a Gladiators 2 vezetőedzője. – „A kettes csapatunk egy évvel rutinosabb lett, illetve csatlakozott hozzánk néhány tehetséges újonc is. A fő célunk továbbra is az, hogy az egyes csapat számára neveljünk játékosokat, viszont idén is be szeretnénk jutni a rájátszásba. Sokkal több lesz a mérkőzés, mint tavaly, de nagy létszámmal vágunk neki az idénynek. Fontos, hogy a playoffig is minél többen játéklehetőséghez jussanak. Erre a nyitó mérkőzésre jól sikerült a felkészülésünk, de számítani kell rá, hogy újít valamit az ellenfél. Szoros meccset várok minimális különbséggel a végén.”

A Gladiators 2-Dabas Sparks mérkőzés március 26-án, vasárnap 15 órától lesz a Gázvezeték utcai salak stadionban. A meccsre a belépés ingyenes.
Fotók: Dohos Ferenc

 

MAkranczi László