38-0-s vereséget szenvedett a Gladiators Divízió I-es amerikaifutball csapata a Budapest Eagles vendégeként.

Tovább folytatódott az arany-fekete gárda peches szériája. A találkozó előtt néhány váratlan sérülés tovább nehezítette Szűcs Botond vezetőedző dolgát. Ettől függetlenül a Gladiátorok az első negyedben ismét jól tartották magukat és a támadásoknál is fejlődés volt tapasztalható. Viszont a pontszerzés az első félidőben elmaradt. A Sasok a második negyedben egy touchdownnal megszerezték a vezetést, majd egy mezőnygóllal növelték előnyüket, így 10-0-s hazai előnnyel mehettek a csapatok a szünetre.
A második félidőben viszont már nem volt ellenszere a Gladiators-nak az Eagles támadásaira. A harmadik és a negyedik játékrészben 2-2 touchdownt szereztek a hazaiak, amellyel magabiztos 38-0-s sikert értek el. Az arany-fekete gárda a vereség mellett újabb gondokat kapott. Várady Péter, illetve dr. Tóth Attila is a maródiak listájára került, így őket is nélkülözni kell egy ideig. Viszont emellett a középszakaszba jutás is veszélybe került. Szűcs Botond fiainak két hazai mérkőzésük van még, hogy megfordítsák sorsukat.

„Jó érzés a kiemelt figyelem” – mondta Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője. – „Idén a Divízió I-ben HFL csapatok ellen kell játszanunk és emellett rengeteg a sérültünk. Innentől kezdve a túlélés a tét.”

A Gladiators Divízió I-es alakulata legközelebb április 23-án a Miskolc Renegades-dzel vív keleti rangadót a Gázvezeték utcai salakstadionban.
Fotók: Ábrán Szabolcs