A Gladiators amerikaifutball klub másodikszámú együttese a Rebels Oldboys vendége lesz április 30-án, a Divízió II. Keleti csoportjában.

Miután a Divízió I-es szezonban már eldőlt az alakulat sorsa, így a harmadosztályban szereplő gárdán lesz most főként a hangsúly. A Gladiators 2 eddig egy győzelmet és egy vereséget jegyzett a sorozatban. A Dabas Sparks-ot még le tudta győzni (22-7) hazai pályán, de a Wolverines meglepetést okozott Debrecenben (12-0). Jó hír, hogy lekerült a maródiak listájáról Uri-Kovács István, aki a futásokban nagy segítség lehet. Amennyiben az edzők úgy döntenek, pályára is léphet. Mellette viszont ott lesz Kathy Róbert is, aki a Rozsomákok ellen gyakorlatilag a hátán vitte a támadósort. Kondorosi Attila, az együttes irányítója pedig gyakorolhatta a passzjátékot az elmúlt héten, a Divízió I-ben.

A Rebels Oldboys a neve ellenére nem teljesen öregfiúk csapat. Korábbi első osztályban szereplő játékosok alkotják, akikben még mindig ég a tűz és határtalan a játékkedv. Mind a futásokban, mind a passzjátékban erős a Rebels, de egy fizikális védelemmel is rendelkezik. A Gladiátoroknak valóban nehéz dolguk lesz, mivel a fővárosiaknak a futások levédekezése a specialitásuk. Viszont kondícióban az arany-fekete gárda felveheti a harcot a Lázadókkal.

„A két csapat eddig hasonló utat járt be” – kezdte elemzését Kálmán Attila, a Gladiators 2 vezetőedzője. – „Egy első fordulós sima győzelem után a másodikban mindkét együttes lenullázta magát. Így mindkét gárda számára rendkívül fontos ez a meccs. Aki nyer, már a rájátszásban van. A vesztes viszont nehéz helyzetbe hozza magát. Összeszedettebb támadó játékra lesz szükségünk, mert a Rebels-nek masszív védelme van. Fontos hogy az eladott labdák számát csökkentsük. És hogy a red zone-ban okosabb döntéseket hozzunk.”

A Rebels Oldboys-Gladiators 2 összecsapást április 30-án 15 órától rendezik az Építők Stadionban.
Fotók: Molnár Sándor