A Nyíregyháza Tigers látogat Debrecenbe, hogy megmérkőzzön a Gladiators amerikaifutball együttesével, az U19-es bajnokság 3. fordulójában október 1-jén.

Az elmúlt alkalommal Tégláson az ifjú Gladiátorok közel álltak első győzelmük megszerzéséhez a Cowbells ellen, ám a támadósor kulcspillanatokban hibázott, így a fővárosiak 12-8-as sikernek örülhettek. A találkozón viszont sokan mind a védekezésben, mind a támadásban részt vettek, így ezek az ifjoncok már elfáradtak a végére. A vereség ellenére az offense ismét látványos momentumokat produkált, és ami a legfontosabb, hogy a védelem jelentősen felfejlődött. Ez pedig a szerzett pontokban is megmutatkozott, hiszen mind a 8 egységben benne volt a defense keze (Máté Sándor Máté 1 touchdown, Németi Soma 1 safety). Szűcs Botond fiai jól haladnak a munkával és a következő hazai meccsen is egyértelműen győzelmi reményekkel lépnek pályára.

Azonban a következő kihívás sem lesz sokkal könnyebb, mivel a Nyíregyháza Tigers érkezik a cívisvárosba. A szabolcsiaknak eddig egy győzelmük és egy vereségük van a 19 éven aluliak viadalában: először a Wanderers-t (20-13) verték meg, majd a Miskolc Steelers-től kikaptak (6-16). A Tigrisek eddig egy nagyon erős csapat benyomását keltették, amelynek a védelmét és a támadó egységét sem szabad leírni. Új irányítójuk, Czecz András nagyon jól érzi elkapóit, ami talán a legveszélyesebb fegyvertény. Látványos játékra lehet számítani, mert a Gladiators adogatója, Kunkli László is rendre szereti játékba hozni elkapóit, akik remek kézügyességről tettek tanúbizonyságot.

Új irányítójuk van, aki hasonlóan mobilis, mint a felnőtt csapatukban szereplő Tóth Gábor” – elemezte az ellenfelet Szűcs Botond vezetőedző. – Hasonló rendszerben játszanak támadásban, mint mi. Biztosan jól fel vannak készítve a játékosaik, sok, tapasztalt edző foglalkozik velük. Nekünk elsősorban több önbizalom kell. Jó képességű csapat vagyunk, de nagyon sok az újonc, ezért a pályán sok hibával játszunk főleg támadásban. Rövid időnk van összekapni a srácokat. Csak nagyobb önbizalommal, teljes erőbedobással nyerhetünk. Remélem, ezt megérti mindenki a csapatból és így fog játszani a pályán lévő 11 ember. Nem nagy a playbook sem, mostanra mindenkinek tudnia kell, szóval csak rajtunk múlik az első junior győzelem.

A Gladiators-Nyíregyháza Tigers összecsapás október 1-jén 14 órától lesz Debrecenben, a Gázvezeték utcai salakstadionban. A belépés ingyenes és a helyszínen bevezetik az érdeklődőket az amerikaifutball szabályaiba.

Fotók: Csatári Fruzsina