A Budapest Wolves vendége lesz a Gladiators az U19-es bajnokságban október 15-én, vasárnap.

Az esély már elszállt arra, hogy Szűcs Botond fiai bejussanak a rájátszásba a 19 éven aluliak viadalában. Talán ez eredményezhet felszabadultabb játékot, hiszen a Cowbells (12-8) és a Nyíregyháza Tigers (14-6) elleni találkozókon már közel álltak ahhoz, hogy győzelmet szerezzenek az ifjoncok, azonban az utolsó negyedben fordult a kocka és mindkét találkozó vereséggel végződött. Azóta viszont volt egy újabb U17-es kupanap Jászberényben, ahol a keret nagy része szerzett egy kisebb sikerélményt, ami szintén motiválttá teheti majd az együttest a bajnoki címvédő Farkasok ellen.

A Wolves viszont nem adja majd könnyen a bőrét. A tavalyi szezonhoz hasonlóan a fővárosiak idén is dominálnak az U19-es bajnokságban, ráadásul nem is akárhogy. Egyik ellenfél sem úszta meg 46 kapott pont alatt, így egy rettenetesen erős támadósorral néznek szembe a védők. Viszont a Gladiators offense-nek sem lesz könnyű dolga, mivel egy fizikális és gyors védősorral néznek majd szembe vasárnap.

„A tény, hogy a red zone-ban követtük el a legtöbb hibát, illetve az, hogy minden meccsünkön mi adtuk el többször a labdát egyértelműen mutatja, hogy igenis hatalmas hatása van a teljesítménykényszernek a srácokra” – vezette fel a találkozót Szűcs Botond vezetőedző. – „A probléma az, hogy ez egyelőre nem győzelmi kényszer, de a rutin dolgok kivitelezése sem megy minden esetben zökkenőmentesen. Tudjuk, hogy nem juthatunk a rájátszásba, azt is, hogy a szalagavatók, sérülések miatt erősen megcsappant kerettel megyünk. Ettől függetlenül szeretnénk megmutatni, hogy van potenciál a csapatban és a befektetett munkának már az első évben is van eredménye. Célunk egy jó kis meccset játszani a tavalyi bajnokkal, a lehető legtöbb oldalról megnehezítve a dolgukat.”

A Budapest Wolves-Gladiators U19-es összecsapás október 15-én, vasárnap lesz 15 órától az Angyalföldi Sportközpontban.

Fotók: Csatári Fruzsina