A dobogó harmadik fokára állhattak fel a Gladiators játékosai a jászberényi U17-es kupanapon.

Ezúttal nem kellett sokat utazniuk az arany-fekete ifjaknak, ám mégis az utolsó percekben érkeztek meg a 17 éven aluliak megmérettetésének második helyszínére. Így kellő bemelegítés nélkül álltak fel az Újpest Bulldogs elleni összecsapásnak. Ettől függetlenül jól kezdtek a Gladiátorok Boruzs Kevin elkapásával megszerezték a vezetést. Az extra sikertelen volt. A Kutyák gyorsan válaszoltak, egy TD-vel már 6-6 volt az állás, a sikeres egypontossal pedig átvették a vezetést. A második játékrészben a Gladiators sok hibát vétett, ugyan Major Lászlónak volt egy labdaszerzése közel az end zone-hoz, de a kapkodás és a dekoncentráltság újabb pontokat nem eredményezett, így 7-6-os vereséggel kezdődött a kupanap.A második összecsapásra viszont már felszívta magát a Gladiators. A Győr Sharks ellen már Tatabányán is magabiztos sikert arattak Szűcs Botond fiai. Boruzs két elkapásával már 12-0 volt az állás. Viszont a védelem is kiválóan teljesített, Gál Kristóf és Kis Benedek sorra állították meg a Győr rohamait. A fordulás után a Gladiátorok támadósora Németi Soma futása révén újabb hatpontost szedett össze. Ezt követően a védelem folytatta remek teljesítményét, Orbán Bence szerelte az irányítót az end zone-ban, amely safetyt eredményezett. Ez volt a végszó, 20-0-ra győzött a Gladiators.

A csoport zárómeccsén már eldőlt, hogy az arany-ifjaknak sokba került a Bulldogs elleni vereség és a legjobb esetben már csak a 3. helyért küzdhettek. Azonban ehhez még meg kellett verniük a nehéz ellenfélnek bizonyuló Tatabánya Mustangs-t. Az első félidőben viszont gyorsan bekezdtek a Gladiátorok. Boruzs elkapott touchdownja és Németi extrája már megadta a kellő kezdőlökést a mérkőzéshez. Viszont ezt követően a védelem is gyorsan véget vetett a Musztángok első támadásának, miután Gál Kristóf két pontot érően szerelte az irányítót az end zone-ban. Jöhetett ismét a Szűcs-legénység és ezúttal Kunkli László Gyarmati Patriknak adott TD-passzt. Kunkli pedig az egypontost is megfutotta. A félidő vége előtt még a Tatabánya is szerzett egy touchdownt, így életben tartotta győzelmi esélyeit. A második játékrészben Németi Soma ismételten pontokat szerzett, ezzel módosítva az eredményt 22-7-re, viszont a győzelem megszerzéséhez kellett a védelem is, Kis Benedek is odaért egyszer az irányítóhoz, amellyel megállították a Mustangs egyik támadását.

A harmadik helyért a Budapest Cowbells-zel kellett megküzdenie a Gladiators-nak. Ezúttal is egy kiélezett meccsre számíthattak a nézők. A Kolomposok szerezték meg a vezetést, amelyre egy gyors válasz jött Zsurka Kristóf elkapásával és Kunkli extrájával. Ezt nem hagyta annyiban a fővárosi egyesület és ismét vezetéshez jutott. Azonban a félidő vége előtt Zsurka újabb touchdownt szerzett, így 13-12-es Gladiators előnnyel cserélhettek térfelet a csapatok. A folytatásban Boruzs Kevin sem maradt ki a szórásból: egy elkapott TD-vel a Gladiátorok egyetlen játékosa lett, aki minden összecsapáson pontokat szerzett: 20-12. Ezt követően a védelemnek kellett összeszedetten működnie ahhoz, hogy megőrizze a fórt a gárda és ne legyen hosszabbítás. Ez sikerült is, így a Gladiators a 3. helyet szerezte meg a tornán, amivel már összesítettben is a 3. helyen áll 11 ponttal.

„Örülünk a harmadik helynek, de lehetett volna jobb is” – mondta Kis Benedek, a Gladiators játékosa. – „Sajnos az első meccsen nem ébredtünk fel időben, kevés időnk volt bemelegíteni és gyorsan kellett átállnunk. Viszont ezután Szűcs Botond beszéde felpörgetett minket és sikerült sorra nyernünk a mérkőzéseinket, szerintem jó teljesítménnyel. Nyilván a legfontosabb meccsünk az a Cowbells elleni volt, ott tudtunk a legjobban összpontosítani. Nagyon jó közösségbe kerültem, amikor csatlakoztam a csapathoz. Szeretnék én is minél jobb lenni és remélem, hogy az utolsó kupanapon meg tudjuk nyerni a bajnokságot.”Az utolsó kupanap Székesfehérvárott lesz október 28-án.

Fotók: Makranczi László

Eredmények:

Újpest Bulldogs-Gladiators 7-6 (7-6)
Pontszerzők: Boruzs Kevin 1 TD.

Gladiators-Győr Sharks 20-0 (12-0)
Pontszerzők: Boruzs Kevin 2 TD, Németi Soma 1 TD, Orbán Bence 1 S.

Tatabánya Mustangs-Gladiators 7-22 (7-16)
Pontszerzők: Boruzs Kevin, Gyarmati Patrik, Németi Soma 1-1 TD, Gál Kristóf 1 S, Németi Soma, Kunkli László 1-1 XP.

Budapest Cowbells-Gladiators 12-20 (12-13)
Pontszerzők: Zsurka Kristóf 2 TD, Boruzs Kevin 1 TD, Boruzs Kevin, Kunkli László 1-1 XP.