A Gladiators U17-es alakulata Székesfehérváron védené meg a címét október 28-án.

Ez az utolsó lehetőség az arany-ifjak számára, hogy a 17 éven aluliak küzdelmében az élre álljanak! A harmadik Gladiátorok 11 egységgel, mindössze három ponttal vannak lemaradva a jelenleg első Wanderers és egy ponttal a második Fehérvár Enthroners mögött. Viszont a mai magyar amerikaifoci „szentélyében”, a székesfehérvári First Fielden nehéz feladat lesz behozni a hátrányt.

Szűcs Botond fiainak nagyot kell küzdeniük azért, ha a dobogó legfelső fokára akarnak állni. Az biztos, hogy Budapest Cowbells sérülésekre hivatkozva, a Jászberény Wolverines pedig edző hiányában nem tud részt venni a kupanapon. A Gladiátorok csoportbeosztása nem mondható könnyűnek, hiszen első meccsén rögtön azzal az Újpest Bulldogs-zal csapnak össze, amely meglepetésre a Jászságon legyőzte őket 7-6-ra. A másik ellenfél minden bizonnyal nehezebb lesz, mivel a házigazda Fehérvár Enthroners-zel is meg kell mérkőzniük az arany-fekete ifjaknak.

„Az alap cél a székesfehérvári kupanapon mind a 3 meccsünk megnyerése” – jelentette ki Szűcs Botond vezetőedző. – „A Gladiators-nál már a versenysorozat indulása előtt a cél az U17-es arany volt. Jelenleg 3 pont a lemaradásunk a Wanderers-zel szemben. Sajnos az aranyhoz nem elég a saját jó teljesítményünk, más csapatok segítségére is szükségünk lesz. Ettől függetlenül hatalmas akarással és elhivatottsággal érkezünk, aranyat szeretnénk nyerni, mint tavaly. A srácok nagyon keményen dolgoznak egymásért, a közös jó teljesítményért. Az ő segítségükkel épül a jövő csapata a Gladiators-nál és ezzel ők is tisztában vannak. Az U19-es válogatottba kerüléssel három U17-es játékosunk is bizonyította, hogy jó irányba haladunk. Az idei junior és serdülő szezon legnagyobb eredménye, hogy minden résztvevő barátként számíthat a csapattagokra a pályán és azon kívül is.”

A székesfehérvári U17-es kupanap október 28-án 10 órától lesz a First Fielden.

Fotók: Makranczi László

Csoportbeosztás:

11.00: Gladiators-Újpest Bulldogs
12.00: Gladiators-Enthroners