Kunkli László, Tóth Gergely Bálint a Gladiators, míg Roják Richárd a Budapest Cowbells amerikaifocistájaként lehet 2017 legjobbja.

A játékosoknak már véget ért a szezon a november 19-i Next Generation Bowllal, de a közönségnek, az edzőknek és a Magyar Amerikai Futball Szövetségnek még nem. Összegezni kell az évet és megválasztani 2017 legjobbjait.

A Gladiators 3 amerikaifocistája 3 kategóriában is jelölt a címre. A debreceni Roják Richárd a felnőttek között lehet a legjobb. A Gladiátorok futója, a Budapest Cowbells-zel idén HFL-bajnok lett és meghatározó tagja volt a szezon során a Kolomposoknak. Idén már a válogatottban is több játékperc jutott neki, ahol a touchdownok előkészítésénél is fontos szerepet vállalt. Emellett pedig évek óta a Gladiators nélkülözhetetlen játékosa.

U19-ben egy debreceni támadó-falemberre voksolhat a közönség. Tóth Gergely Bálint nemcsak az idei korosztályos bajnokságban nyújtott kiemelkedőt, de a felnőtt csapatnál is bizonyította rátermettségét. Emellett az U19-es válogatottban is alapember. Elhivatottsága a sport iránt a pályán belül és kívül is megmutatkozik. Emellett az együttesen belül is összekovácsoló ereje van személyiségének.

Az U17-eseknél is van jelölt. A hajdúszoboszlói Kunkli László 15 évesen már a felnőttek szintjén van. Akár 50-60 yardos dobásokra is képes, és a tudása a vele egy korosztályú amerikaifocistákét is meghaladja. Ezt pedig a pályán is érvényesíteni tudta. Az U19-es és U17-es bajnokságban egyértelműen a csapat egyik vezéregyénisége volt. Utóbbiban az utolsó kupanapon az ő vezérletével sikerült elhódítani a bajnoki címet, ráadásul Kunkli a bajnokság MVP-je lett. Sajnos az U19-es válogatottal nem tudott betegség miatt elmenni a Next Generation Bowlra, de a jövő egyik legígéretesebb irányítójának számít.

Mindhárom játékosra december elsejéig lehet szavazni. Ám nem csak a közönség határozhatja meg, hogy ki lesz a legjobb, hanem az edzők voksai is sokat nyomnak majd a latba.

Roják Richárdra ITT, Tóth Gergely Bálintra ITT, Kunkli Lászlóra pedig ITT szavazhatnak egy lájkkal.