A Gladiators linebackere még nem játékosként, de edzőként segíti majd 2018-ban a csapatot.

A Gladiátorok mindig is a védelmükről voltak híres. Ezt a tradíciót indította el annó Karim Trabelsi. Szűcs Botond és a szakmai stáb sem tért el ettől a szokástól. Az elmúlt években pedig sok ember emelkedett ki ebből az egységből. Talán az egyik legstabilabb performanszot Harsányi Tamás nyújtotta, aki junior és felnőtt szinten is maradandót alkotott. Ennek eredménye, hogy a válogatottban is szerepelt. Ráadásul a lengyelek ellen a csapat egyik MVP-je volt 2016-ban. Az az év kiemelkedő volt a linebacker számára, de nem zárult tökéletesen, hiszen egy nagyon komoly sérülést szenvedett a belgák elleni találkozót megelőző bemelegítésnél. Azóta nem is láttuk őt csak a lelátón.

Viszont jó hírrel szolgálhatunk a Gladiators szurkolóknak, hiszen Harsányi Tamás edzőként újra munkába állt a csapatnál. Elmondta honlapunknak, nem tett le arról, hogy a pályán ismét láthassuk őt: a háttérben keményen dolgozik azon, hogy visszatérjen a gyepre felszerelésben.

Fotók: Kovács Zoltán

Bő egy év után visszatérsz a csapat életébe edzőként. Mit jelent számodra, hogy újra a Gladiators csapattagjaként aktívan tevékenykedsz és mi lesz az új feladatod?
A sérülésem után háttérbe került a foci körülbelül egy évre, de most a tavalyi év végén kaptam egy felkérést Szűcs Botond vezetőedzőtől, hogy nincs-e kedvem segíteni a csapatot, mint segédedző a védelemnél. Úgy döntöttem, hogy segítek, amiben tudok a sok tehetséges fiatalnak és a csapatnak.

Milyen sérülést szenvedtél és mennyire nehéz volt számodra az elmúlt időszakot megélned?
Elülső keresztszalagszakadás lett a jobb térdemben és a porc is leszakadt. Az első feltáró műtét után viszonylag gyorsan újra visszaálltam az életbe, de a komolyabb sportoláshoz a továbbiakban pótolni kell a szalagot. Sajnos az egyetem és a munka mellett nem tudtam sort keríteni az újabb műtétre még, de valószínűleg tavasszal már ez remélem, meg fog történni.

Hiányzik neked az amerikaifoci? Mikor láthatunk újra a pályán a Gladiators, és a válogatott mezét viselve?
Igen, egyértelműen nagyon hiányzik a foci, ezért is vállaltam el az edzősködést, hogy ha játszani még nem tudok legalább a pálya közelében legyek. A tervek szerint az idei év még a rehabé, de jövőre újra pályára szeretnék lépni éles mérkőzésen.

Nagyon sokat kihagytál egyébként. Milyen edzéseket végzel, hogy formában maradj?
Amikor az időjárás engedi, kerékpározom, és próbálok a konditerembe is eljutni. Most tavasszal pedig úszni fogok, hogy megmaradjon az erőnlétem.

Az eddigi edzések alapján milyennek tartod a defense-t?
Eléggé kicserélődött a csapat mióta én utoljára játszottam, és még most ismerkedem a játékosokkal. Azt kell, hogy mondjam nagyon sok a fiatal és nagyon ügyesek a srácok. Egy pár olyan játékost is láttam, akikből megfelelő munkával akár topjátékos is lehet.

Szerinted mire képes idén a Gladiators a Divízió I-ben?
Nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni, nehéz belőni az erőviszonyokat is most a Divízió I-ben. Szerintem a legfőbb cél az, hogy az idény során mindenki kihozza magából a maximumot és a végére összeálljanak egységes csapattá eredményektől függetlenül.