A Gladiators ifjú elkapója még csak egy őszi junior szezonon van túl a csapattal, de már bajnoki címet ünnepelhetett. 

Nem ritkaság, ha csiszolatlan gyémántok kerülnek ki a Gladiátorok közül egy junior idény után, akik legközelebb a felnőttek között találják magukat. 2017-ben sok ilyen fiatal tűnt ki teljesítményével. Boruzs Kevin ezen játékosok közé tartozik. A Gladiators elkapója U19-ben és U17-ben is egy biztos célpontja volt Kunkli László irányítónak. Tavaly csatlakozott az együtteshez és a junior, valamint serdülő korosztályban is kivételes képességekről tett tanúbizonyságot. Az U17-es címvédő csapatban meghatározó szerepe volt elkapóként, de futóként is bevethető volt, ha a szükség úgy hozta. Első touchdownját nagypályás bajnoki szerezte, a Miskolc Steelers elleni U19-es bajnokin.

Boruzs Kevin elmesélte, hogyan került a Gladiators-hoz és milyenek voltak az első meccstapasztalatai. Számára viszont egyértelműen megérte, hogy ezt a sportágat választotta. Reméli, hogy a felnőtt mezőnyben is meg tudja majd mutatni, hogy mire képes.

Fotók:Makranczi László

Annó hogyan kerültél kapcsolatba az amerikaifocival és a Gladiators-zal?
Az amerikaifocival az első kapcsolatom az iskola udvarán volt ahol barátaimmal játszottunk a szünetben. Bár akkor még nem igazán értettem ezt az egész tojás-labdás játékot. Fogalmam sem volt a szabályokról és a játékmenetet sem értettem. Viszont minél többet játszottunk és halottam az akkor még idegen szavakat elkezdtem megérteni és élvezni a játékot. Tavaly nyáron pedig Kristóf barátom hívott, hogy lenne-e kedvem elkezdeni vele együtt ezt a sportot, igent mondtam, és azóta tagjai vagyunk a csapatnak.

Mit sportoltál ezelőtt és szerinted milyen jellegzetességeket tudsz felhasználni szerinted a korábbi sportágadból az amerikaifociban?
Ezelőtt lényegesebb sportágaim a pingpong és a grappling volt mindkettőt 4-4 évig űztem. Grapplingből véleményem szerint a robbanékonyság és a jó állóképességet ping-pongból pedig a lábmunkát hozhattam magammal.

Mit gondolsz megérte váltani?
Én nagyon örülök, hogy váltottam. Nagyon szerettem az ezelőtti sportágaimat is viszont egy dolog zavart, hogy azok egyéniek voltak. Mindig csak magamra számíthattam, minden versenyen egyedül kellett kiállnom, ami részben jó, hiszen enyém a teljes felelősség. Viszont nagyon hiányzott, hogy részese legyek valami nagyobbnak. Most jöttem rá igazán, hogy milyen jó érzés egy jó csapatnak a tagjának lenni, ahol számítanak rám és én is számíthatok a társaimra.

Milyennek érzed itt a közeget?
Nagyon rendes és jó fej mindenki, hamar be tudtam illeszkedni. Minden edzést élvezek és jó azokkal edzeni és lenni, akikkel a pályára is felállok. A csapat nemcsak az edzéseken, hanem a való életben is támaszpont. Mindenki támogatja és segíti a másikat bármiről is legyen szó.

Milyenek voltak az első tapasztalataid, amikor pályára léptél?
Az első meccsem egy U19-es bajnoki volt a Miskolc Steelers ellen. Őszintén szólva, izgultam és minden nagyon gyorsan lepörgött a pályán. Nem hittem volna, hogy ilyen hamar elszáll az a három óra. Ezen a meccsen értettem meg igazán, miért fontos mindenkinek a szerepe a csapatban. Itt kaptam az első nem baráti ütközéseket és szereléseket és itt jöttem rá, hogy valóságban miért fontosak az elméleti dolgok és taktikák a fociban, és hogy minden apró részlet számít. Fontos, hogy mindig százzal menjünk és mindent beleadjunk minden egyes playbe.

Hogyan emlékszel vissza az őszre, amikor U19-ben is nagy hasznára voltál a csapatnak, sőt, U17-ben bajnoki címnek is örülhettél?
Örömmel emlékszem vissza főleg az U17-es bajnoki címünkre, ami ugye nekem nagy dolog, hogy első szezonban sikerült a csapat tagjaként ilyet elérni. Emellett itt éltem át elsőnek az igazi csapategységet, ami köztem és a fiúk között kialakult. Az U19-es szezon nekünk nem sikerült valami rózsásan, de ennek ellenére én minden percét élveztem, hiszen az ottani hibáimból rontásokból sikerült sok dolgot tanulnom.

Idén már te a felnőttek között is szerepet kaphatsz. Mennyire várod a szezont és milyen elvárásaid vannak?
Nagyon várom a szezont. Érdekel, hogy a felnőttek mellett mit tudok kihozni magamból, és hogy mennyire lesz más az eddigiekhez képest. Nekem saját magam felé nézve az elvárásaim azok, hogy felnőttek mellett is minél jobban tudjak teljesíteni és tényleges ellenfélként tekintsenek rám. Emellett célom, hogy minél több labdát tudjak elkapni és yardot teljesíteni ebben a szezonban, ami remélem, sikerülni is fog.