A Budapest Cowbells 2 lesz a Gladiators ellenfele idegenben a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában március 31-én.

A 2017-es, rosszul sikerült tavaszi szezont maguk mögött hagyva új reményekkel és egy szinte teljesen megújított csapattal vágnak neki az idénynek a cívisvárosiak. Több játékos ugyan elhagyta a klubot, de vannak nagy visszatérők is, akik jó irányba terelhetik az együttes fejlődését. Ez főként azért lenne jó, mivel egy megfiatalított kerettel méretteti meg magát a bajnokságban idén az arany-fekete gárda. Molnár Gábor egy évet kihagyott, de ismét adogathat. A másik nagy visszatérő pedig Harsányi Tamás, aki Magyarország egyik legjobb védőjátékosának számít, egyelőre edzőként segíti a Gladiators-t idén.

A Budapest Cowbells 2 már nem ismeretlen a cívisvárosiaknak, hiszen tavaly is ellenük kezdődött a szezon, ami vereséggel végződött. A Kolomposok már játszottak egy meccset idén, melyen 12-0-ra kikaptak a Szombathely Crushers ellen idegenben.

„Elsősorban juniorokkal tudtuk kipótolni a hiányposzjainkat” – mondta Szűcs Botond vezetőedző. – „Szerencsére nagyon jó képességű juniorjaink vannak, akik már egy ideje benne vannak a rendszerünkben. Az újak is már egész jól megtanulták a playbookot. A keretünk 40 százalékának a szombati lesz az első bajnokija. Sokan kezdeni fognak, így nem tudok eredményre vonatkozóan bármit is mondani. Az biztos, hogy ideális esetben egy folyamatos fejlődést szeretnénk látni az idei szezonban. Nem számít a Cowbells 2 elleni meccs végeredménye. A legfontosabb, hogy egy minőségi játékot tudjunk mutatni a pályán.”

A Budapest Cowbells 2-Gladiators összecsapás március 31-én 15 órakor kezdődik Budapesten, az Angyalföldi Sportközpontban.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka