A Gladiators 39-3-ra legyőzte a Miskolc Renegades-et Nyírábrányban május 13-án, a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságában.

Harmadik alkalommal vívott meg egymással a két csapat történetük során, és kivétel nélkül mindegyik találkozót Hajdú-Bihar megyében rendezték. A remek futballidő, remek játékot is eredményezett a hazaiak esetében. A Gladiátorok már az első támadásukat pontokkal zárták Boruzs Kevin 25 yardos elkapásának köszönhetően. Szabó Lajos extrája sikeres volt (7-0). A borsodiak ezután válaszolni tudtak: bár meggyűlt a bajuk a cívisvárosiak védelmével, egy mezőnygóllal azért szépítettek (7-3). Ezek után viszont nem termett sok babér a vendégeknek. A második negyedben gyakorlatilag eldöntötte a találkozót a Gladiators. A továbbra is kiváló formában játszó Molnár Gábor ismételten parádés teljesítményt nyújtott. Először Szabó Bálintnak dobott újabb hatpontost érő TD-t, majd Boruzs kapott másodjára kiváló labdát a debreceni irányítótól. A második touchdown után viszont ritka pillanatot láthatott a közönség, mivel Molnár fél térdre ereszkedve dobott Németi Somának egy kétpontost érő passzt (22-3). Ezután gyorsan visszaszerezte a malacbőrt a hazai gárda: Gál Kristóf halászta le a levegőből a Renegades irányítójának átadását. Ezt kihasználták az arany-feketék Roják Richárd futásával. Szabó Lajos pedig az extrát is belőtte 29-3-mal vezettek a hazaiak a szünetben.

A folytatásban továbbra is a cívisvárosiak akarata érvényesült, Boruzs újabb elkapásával tovább nőtt a különbség a két csapat között (36-3). A végeredményt végül az utolsó negyedben Szabó Lajos egy mezőnygóllal állította be, ami egyben érvénybe léptette a mercy rule-t is, így elindult a futóóra. A Gladiators pedig sorozatban harmadik meccsét is megnyerte, 39-3-ra verte a Miskolc Renegades-et.

A támadósorban Molnár Gábor és az elkapók továbbra is kiváló egyensúlyban dolgoztak együtt, akik mellett Roják Richárd is magabiztos teljesítményt nyújtott, hiszen 100 yard feletti futómennyiséget termelt és egy touchdownt is összehozott. A védelem produktuma is megsüvegelendő, hiszen Kis Lóránt ismételten fontos szerelésekkel vétette észre magát, de Fülep Csaba is kétszer szerelni tudta az irányítót.

„Örülök annak, hogy ismét nyertünk, de a támadósor akadozott, elrontott blokkokat, nem ismert fel több szituációt, így még messze vagyunk attól, amit meg szeretnénk valósítani” – értékelt Szűcs Botond vezetőedző. – „Ismét sikerült viszont nagyon sok fiatalnak játéklehetőséget adnunk, ami nagyon fontos, mert így élesben is gyakorolhatják a tanultakat. Emellett a rutinosabb rókák is pihenhetnek, illetve a kevés tapasztalattal rendelkező játékosok is fejlődhetnek. Most nincs sok időnk a következő meccsig, de mindenképp győzni akarunk az Eagles 2 ellen is idegenben.”

A Gladiators következő mérkőzése május 20-án lesz a TD Store Eagles 2 otthonában.

Fotók: Szolnoki Annamária

Gladiators-Miskolc Renegades 39-3 (7-3, 22-0, 7-0, 3-0)
Gladiators pontszerzők: Boruzs Kevin 3 TD, Roják Richárd, Szabó Bálint 1-1 TD, Szabó Lajos 1 FG, Németi Soma 1 PAT, Szabó Lajos 4 XP.