A Gladiators amerikaifutball együttes a Nyíregyháza Tigers-t látja vendégül Nyírábrányban október 21-én, az U19-es bajnokság 4. fordulójában.

Túl egy önbizalom növelő győzelmen, miután az arany-feketék 67-12-re verték a TD Store Eagles-t. Ezzel a sikerrel a Gladiátorok egyértelműen jelezték, hogy idén a döntőig szeretnének menetelni. Egy újabb lépés lehet ebbe az irányba, ha a hét végi meccset megnyerik. A támadóegység eddig remekel. Igaz, eddig Németi Soma irányításával termeli a pontokat a hajdúsági gárda. Ám bebizonyosodott, hogy a Gladiators támadósora több variációs lehetőséget is rejt magában. Boruzs Kevin, Szabó Bálint és Kovács Ádám révén például több tehetséges elkapó is segíti az irányító munkáját. A védelem pedig az elmúlt két összecsapáson is remekelt, és ha ezt a fejlődő formát fenntartja, akkor valóban, akár a fináléig vezethet az út a Gladiátoroknak. Egy biztos, ha a Tigriseket is megverik a cívisvárosiak –ami eddig még nem sikerült –, akkor bejutnak a rájátszásba.

Szintén a döntőbe jutás a célja a Nyíregyháza Tigers-nek is, amely eddig egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkezik. Viszont amennyiben ismét kikapnak, búcsút mondhatnak az idei álmoknak. A szabolcsiak legutóbb otthon 51-0-s vereséget szenvedtek ugyan a Budapest Cowbells ellen, de a történethez tartozik, hogy több játékosuk sérülés, illetve betegség miatt az utolsó pillanatban kiesett. Köztük az elsőszámú irányítójuk, Dobránszky Joel. Ettől függetlenül a védelem tele van HFL-edzett játékosokkal, így a Gladiators támadósora most is egy nehéz kihívás előtt áll.

„Jól haladtunk az edzéseken, egyre stabilabbak a játékosaink, értik és érzik is a rendszerünket” – mondta Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője. – „A kísérletezést sajnos továbbra sem fejeztük be, ki kell próbálnunk játékosokat új posztokon is. Ezzel elsősorban a hatékonyságot szeretnénk javítani. Azt remélem a meccstől, hogy a támadó és védő csapatunk felnő a speciális csapategység hatékonyságához.”

 

A Gladiators-Nyíregyháza Tigers mérkőzés október 21-én, vasárnap 14 órakor kezdődik Nyírábrányban, a Határőr úti sportpályán. A belépés ingyenes.

Fotók: Szolnoki Annamária