A Gladiators  28-0-ra győzött a Budapest Cowbells vendégeként november 4-én az U19-es bajnokság alapszakaszának utolsó körében.

A forduló előtt a cívisvárosiak a negyedik helyen álltak, míg a fővárosiak az elsők voltak. Ráadásul a Kolomposok szerezték a legtöbb pontot (116). Így egy kiélezett összecsapás elé néztek a csapatok a Pénzügyőr pályán. Ezt meg is kapták. Az első negyedben mindkét együttes keményen védekezett, de végül a Cowbells egy nagy hibát vétett. Puntolásra készültek, ám a feladott labdát túldobták a rúgón, ami az end zone-on keresztül hagyta el a játékteret: safety (0-2)! A második játékrészt nem kezdte jól a Gladiators, Németi Soma átadását lefülelte az egyik hazai védő. A malacbőrt azonban azonnal visszaszerezték a vendégek Béres Marcellnek köszönhetően. Az akció nem maradt kihasználatlanul, Németi szerezte meg a találkozón az első touchdownt (0-8).  Ezután a Gladiátorok ismét megkaparintották a labdát, ezúttal Boruzs Kevin csapott le Kelemen Marcell átadására. Ezt pedig ismét pontokra váltották a cívisvárosiak. Németi Kovács Ádámot találta meg egy TD-t érő passzal. 14-0-ra vezetett a Gladiators a szünetben és jó úton haladt a győzelem felé.

A harmadik negyed elején a hazai védelem brillírozott, még egy interceptiont is jegyzett, de a támadósor nem tudott faragni a hátrányon. Így 14-0-s vendég előnnyel fordultak a csapatok az utolsó játékrészre. A Gladiators az első támadását ki is használt a negyedben, Gréczy Balázs futott touchdownt. Kovács Ádám ezúttal berúgta az extrát (0-21). A Kolomposoknak ezek után muszáj volt kockáztatni. A következő támadásuk a félpályánál halt el. A cívisvárosiak pedig ezután eldöntötték a találkozót. Németi passzát Szabó Bálint váltotta pontokra. Kovács pedig az extrával 28-0-ra alakította az állást. A Cowbells ugyan a végén még próbálkozott, de nem tudott szépíteni. Így ezzel a sikerrel a Gladiators első helyen végzett a Keleti csoportban és az elődöntőben a nyugati második Young Guns Unitedet fogadja.

„Jól sikerült a felkészülés a Cowbells ellen, amit elterveztünk azt meg is tudtuk csinálni” – értékelt Szűcs Botond vezetőedző. – „Összeszedetten, nagy kedvvel játszottak a srácok, igazi rangadóként élték meg a meccset. Kevésszer adtuk el a labdát, szerencsére szereztünk is néhányat. Emellett a másik pozitívum, hogy a sérülések elkerültek minket.”

A Young Guns United elleni összecsapás november 11-én, 13.30-kor kezdődik Nyírábrányban, a Határőr úti sportpályán.

Fotók: Váradi-Király Fotó

Budapest Cowbells-Gladiators 0-28 (0-2, 0-12, 0-0, 0-14)
Pontszerzők: Németi Soma, Kovács Ádám, Gréczy Balázs, Szabó Bálint 1-1 TD, Cowbells 1 S, Kovács Ádám 2 XP.