2007.06.19.
Izgalmakban nem volt hiány
Szombat délután Debrecenbe látogatott a Wolves II. csapata. A tét nem volt más, mint a döntőbe jutás, így igazi kemény összecsapásra számíthattak a kilátogatók.
Nem is csalódott az a több, mint 200 néző, aki a szombat délutánját a Nagyerdei stadionban töltötte. Két igazán elszánt és felkészült csapatot láthattak, elődöntőhöz méltóan. A játék képe egy kérdezz-felelek játékhoz hasonlított leginkább, amint a Wolves előnyt szerzett, máris jött rá a válasz hazai oldalról.

Az első negyedben a Gladiators védelme hozta a szokásos formáját és hibátlanul teljesített. A másik oldalon sem volt probléma, csupán a pontok hiányoztak. Az első TD-re a második negyedig kellett várni, ekkor kezdődött a felelgetős játék. A Wolves 2 yardos futására a Gladiators 55 yardos visszahordással felelt 2 perccel a félidő vége előtt.

A szünetben döntetlennel vonultak a játékosok az öltözőbe. A nézők kiélezett folytatásra számítottak.

A Wolves hét pontjára válaszul a Gladiators ismét egyenlített. A harmadik negyedben sem változott a helyzet, a támadók összeszedték magukat, de a másik csapat védelme mindig erősebbnek bizonyult. Az utolsó negyed előtt az állás 14-14 volt.
Változást azonban ez a játékrész sem hozott, a Wolves pontot szerzett – visszahordásból, hogy náluk se maradjon ki a punt return. Ezután úgy tűnt, hogy eldőlt melyik csapat jut tovább a döntőbe, ám alig két perccel a mérkőzés vége előtt a hazaiak megmutatták, hogy nem adják olyan könnyen a győzelmet. Egy hosszú passzt majd egy hibátlan pontrúgást követően a Gladiators ismét kiegyenlített.

Hosszabbítás következett. A pénzfeldobást a hazaiak nyerték. Gond nélkül végigjátszották a támadást, végül egy 5 yardos futást követően megszerezték a vezetést is. A Wolves következhetett, rögtön az első támadásukból TD-t értek el, pörgött a játék, a pályán is és a nézőtéren is hihetetlen hangulat uralkodott. Az amerikai futball azonban a meglepő fordulatok játéka. A Wolves kétpontos kísérlettel próbálkozott, de a Gladiators védelme 2 yard után megállította a középen futni próbáló játékost és bebiztosította győzelmét. Egyetlen ponttal, 28-27-ra győzött a debreceni gárda.

A nézők megkapták, amiért jöttek; izgalmakban nem volt hiány és az iramra sem lehetett panasz. Láthattak interceptiont, fumble-t, egy csalódott vesztes, és egy igazán boldog, győztes csapatot. Ezzel döntőbe került a Gladiators.

Fotó: Szalontai János
Tóth Andrea

Vélemény, hozzászólás?