2009.04.05.
Soldiers futás
A rengeteg újonccal kiálló Gladiators ugyan 8 ponton belül maradt, igazán közel azonban nem voltak a Soldiershez.

Debrecen Gladiators – Szolnok Soldiers 12-20
(0-0; 0-13; 6-7; 6-0)

Nem sokkal három óra után begördült a megszokott iskolabusz a pályára, jelezve, újabb mérkőzés kezdődik Debrecenben. A mérkőzés mellett azonban újabb fejezet is kezdődött, mely ha nem is hozott átütő sikert már az elején, a látottak nem voltak rosszak.
Szolnokról mindössze 27 játékossal érkezett a Soldiers, azonban a rengeteg juniorral kiegészült keret végig kontroll alatt tartotta a hazai gárdát.

Gladiators – Soldiers
Az első negyed komoly szenvedést hozott, a Gladiators fiain leginkább az izgalom látszott, míg a Soldiers inkább csak várt, hogy mire számítson az ellenféltől. A második negyed elején egy nagyszerű visszahordás után (Papp László (#88) egészen a 8 yardosig vitte vissza a labdát) Pintér Ferenc (#26) egy jobboldali futással megszerezte a vezetést a vendégeknek. A touchdownt extra nem követte, azonban a védelem folytatta a remeklést, amit a Debrecen ellen befújt büntetések is segítettek – a Gladiators negyedik és harmincnál puntolt. Büntetések hátráltatták eleinte a Soldiers akcióját is, majd két remek elkapással megoldották helyzetet, sőt Pintér futásával hamar négy yardon találták magukat. Innen Forgács Gergő (#8) passzolt Tóth-Urbán Dánielnek, amivel már 12-0 volt a vendégeknek. Kálmán Attila (#37) rúgása másodjára jó volt, így a második negyed derekán 13 pontra nőtt az előnyük.
A Gladiatorsnek szűk három perce maradt a fordításra, azonban négy kísérletből mindössze 5 yardot haladtak, így a labda visszakerült a Szolnokhoz. Az ő támadásuk Pápa Szabolcs (#58) kezei között ért véget, az interception után azonban már nem volt idő a támadás elindítására, így maradt a Soldiers vezetés a szünetre.

Gladiators – Soldiers
A második félidő egy hosszú Gladiators támadással indult, a végén azonban pontok helyett csak egy nagyszerű punt született. A jó rúgás azonban gyümölcsözött a védelem pályára lépésével – a Soldiers által elejtett labdát Pápa Szabolcs szerezte meg négy yardon, innen pedig, ha kicsit szenvedve is, de begyötörték a labdát. A touchdownt végül Hutóczky Ádám (#3) futotta meg erről a távról, a rúgás azonban nem sikerült, így mindössze 6 pontot sikerült lefaragniuk a hátrányból.
A válasz gyorsan érkezett, a Soldiers szépen haladt mind passzokkal, mind futásokkal, sőt, néha még 1-1 védelmi büntetés is segített nekik. 21 yardról Magócsi Ádám (#9) passzolt Sándor Rolandnak (#89), majd a touchdown után az extra is járt, így újra magabiztos előnyt őrizhetett a Soldiers 20-6-nál.
A negyedik negyedre sok választása nem maradt a Gladiatorsnek – mindent egy lapra feltéve próbáltak támadni, de a szolnokiak védelme remekül ellenállt. Móricz Tamás (#21) egy interpcetionnel újabb esélyt adott a hazaiaknak a pontszerzésre, negyedik kísérletnél azonban Pallag Péter (#86) ejtette el a labdát teljesen üresen a first downt jelző bója mögött. A következő vendég támadás egy újabb punttal ért véget, a touchback után pedig gyorsan feltámadtak a hazai remények – Hutóczky passzát nagyjából a félpályánál kapta el Récsei Dávid (#83), majd lerázva két szolnoki védőt meg sem állt az end zone-ig – egy varázslatos, 80 yardos touchdown passzal sikerült magukat visszahozni a játékba. Hogy tovább csökkentsék a hátrányukat, kétpontossal próbálkoztak, a passz viszont átszállt az elkapó feje fölött, sőt, interception is lett belőle, de Kiss Levente (#20) nem tudott végignyargalni a pályán a megszerzett labdával.
A Soldiers futásokkal indult neki a következő támadásnak, majd negyedik és kilencnél, szorított helyzetben passzra mentek – úgy látszik, nem volt nekik elég a 8 pontos vezetés -, ami rosszul sült el, ugyanis Ökrös Árpád interceptiont csinált. A labdaszerzéssel azonban nagyjából 20 yardot veszítettek, hiszen ha sikertelen lett volna a kísérlet, jóval előbbről kezdhettek volna a támadásba. A támadók azonban csak hátrafele tudtak haladni, a punt után pedig a Soldiers a maradék 52 másodpercet már lefuttatta, így maradt 12-20-s végeredmény.

A Soldiersből rengeteg hiányzó volt, és szinte minimális létszámmal is uralni tudták a találkozót, de a Gladiators játéka már sokkal jobb volt, mint amit tavaly láttunk. Ez egyelőre nem volt elég a győzelemre, de ha az új embereik rutint szereznek, akkor nem csak a ’régi motorosok’ és a kölcsönkapott Tigrisek viszik hátukon a csapatot.

Fotó: Kiss Attila
Koroknai Gergely

Vélemény, hozzászólás?