Három héttel a Eurobowl XXIV után az EB nyitómeccsén is egy izgalmas osztrák-német párharcot láthattak a nézők. És ismét a németek szerezték meg a győzelmet, melyért az utolsó sípszóig küzdöttek. Németország 22-20-ra nyert Ausztria ellen a nézőktől hangos Commerzbank Arenaban, és ezzel nagy lépést tettek a jövő szombati döntő felé.

A két pontos különbség egy meglehetősen ritka eset miatt jött létre: holdingot fújtak az osztrákok ellen saját end zone-jukban. A büntetéssel 22-13-as előnyhöz jutottak a németek 7:19-cel a vége előtt a negyedik negyedben.

„Így két támadásnyi különbség lett a két csapat között, így kulcsfontosságú momentum volt a mérkőzésen” – mondta Rick Rhoades, az osztrákok vezetőedzője.

Ám a safety után Ausztria még összeszedte magát. Jakob Dieplinger kapott egy 37 yardos passzt Christopher Grosstól, amiből TD lett, így 22-20-ra zárkóztak. Azonban nem sikerült az onside kick, de a védelmük még így is megállította a németeket, így 41 másodperccel a vége előtt visszakapták a labdát saját 15 yardosukon.

Az osztrákok villámgyorsan átjutottak a félpályán, de aztán túl sok időt vesztegettek el, így már csak egy játékra maradt idejük. Gross hail mary passza Dieplinger felé az end zone-ba a német védők kezéről pattant a gyepre, így a németek nyertek.

A német védelem nagyon jól játszott, ám a csapat nagyon sok büntetést halmozott fel mindkét oldalon. Két támadás után már 10-0-ra vezettek a házigazdák, ám a szabálytalanságok miatt kizökkentek a ritmusból, miközben az osztrákok levetkőzték az idegességüket és visszatornászták magukat.

A német védelem mindössze három sikeres átadást engedélyezett az osztrákoknak az első félidőben. A mérkőzés során négy labdát szereztek, míg a hazai támadók egyszer sem adták el a labdát.

A német csapat mindkét irányítóját bevetette a találkozón. Dennis Zimmermann kezdett a meccsen, és az első két támadást is pontokra váltotta. Kiemelendő a német támadóknál, hogy a korábban elképesztő erős futójátékáról ismert alakulat egyszer sem futott az első két drive-ban. Joachim Ullrich szállt be a második negyedben, 19 passzából 13 volt jó, 172 yardot és egy TD-t szerzett. Ullrich nagyon jól vitte a németek no-huddle offense-ét, amely komoly gondokat okozott az osztrák védelemnek.

A német MVP Dominic Hanselmann volt, aki 9 elkapással 84 yardot és egy TD-t szerzett. A futójátékos Andrej Kliman (13 futás, 63 yard, 3 elkapás és 86 yard, valamint egy TD) lett az osztrákok legjobbja.

Kedden Ausztria Finnország ellen folytatja a tornát, míg Németországra csütörtökig pihenő vár, ők akkor játszanak a finnekkel.

A nyitómeccs 7000 nézőt vonzott a Commerzbank Arenaba.

Forrás: EFAF

 

Vélemény, hozzászólás?