A Gladiators szezonnyitó mérkőzése március 26-án lesz, az ellenfél a Budapest Hurricanes csapata. A két gárda még nem találkozott egymással, de nem teljesen ismeretlenek. A junior korosztály játszott velük. Akkor még a Budapest Wolves juniorjaiként szálltak harcba a junior kupáért.

 

A másodosztály egyik legerősebb csapatának számító Hurrikánok az előző fordulóban a Fehérvár  Enthroners csapatát győzték le. idegenben 43:0 arányban. A másfél éves kényszerszünet meglátszott a vendég csapaton, de hamar felülkerekedtek versenytársaikon. A mérkőzést a fővárosiak uralták. Ezt a dominanciát akarja csapatunk megtörni a Gladiators arénában. Nehéz feladat elé nézünk, de biztató képet mutatott a Steelers elleni felkészülési mérkőzés, ahol az első osztályban játszó csapat csak hosszabbításban tudott győzni ellenünk.  A hibák korrigálására még szűk egy hetünk van. Az elkövetkező napokban nagyobb hangsúlyt kell fektetni a jutalompontok tökéletes kivitelezésére, valamint javítani kell a támadó és védekező csapatrészek hibáit.

A kis létszám  miatt ezen a mérkőzésen is néhány játékosnak oda – vissza kell majd játszani, ami megterhelő feladat lesz.  A hiányos támadó egységhez újra csatlakozott Hutóczki Ádám irányító. Vadász Zoltán így most már másodmagával fog szembenézni az ellenfelekkel az idei szezonban. A támadófal is erősödött Zétényi Zsolt személyében, aki tekintélyes adottságokkal rendelkezik és ígéretes újoncként kezdi szezonját. Az újoncok között meg kell említeni még Szabó Zsoltot is aki tight end és wide receiver poszton remekel.

A védelem jelentősen átalakult a tavalyi évhez képest. Idén Pápa Szabolcs hiányozni fog  a védelemből. Az „ezüst generáció” öreg rókáira viszont továbbra is számíthatunk. A fal szélein továbbra is a Váradi – Vékás páros sietteti a passzokat. A védelem kapitánya továbbra is Nagy László lesz. Mindezeket figyelembe véve egy ígérretes és fordulatokban bővelkedő mérkőzésre számíthatunk.

Ezúton szeretnénk megkérni a csapat szurkolóit, szimpatizánsait, hogy minél nagyobb létszámban látogassanak ki a mérkőzéseinkre. Buzdításukkal minél több erőt adva az arénában küzdő Gladiátoroknak. 


Kovács Zoltán
Fotó: Gerdáné K. Szabina

Vélemény, hozzászólás?