A két csapat már találkozott egymással, 2010 júliusában akkor még a divízió I-ben.  A találkozó 2-51 arányú vendég győzelmet hozott. Abban az évben pályagondokkal küzdött csapatunk, ezért Mikepércsen találtunk játékra alkalmas területet, így esett meg  az, hogy hazai mérkőzésen is "idegenben" kellett játszanunk.

A fővárosi csapat 2008. óta létezik jelenlegi formájában. Korábban North Pest Vipers néven szerepelt a magyarországi bajnokságban. Idén, a Rebels második számú csapatával indult harcba a másod osztályban, a Duna Bowl-ért. A házigazda ellen, eddigi mérkőzései alapján nehéz mérkőzésre számíthatunk, a IV. kerületi "Tungsram-field"-en.

Mindjárt a nyitányon, a Haladás Crushers ellen idegenben sikerült nyerniük 12:14 arányban, majd az újonc Dabas Sparks csapatát verték meg szintén idegenben 20:59-re. Az első közös ellenfelet, akivel már mi is játszottunk a Szekszárd Bad Bones-t pedig 0:48 arányban ismét idegenben múlták felül, és veretlenül folytatták az alapszakasz küzdelmeit.

Számunkra az első két mérkőzés nem a legszerencsésebben alakult. A szezonnyitón az újonc Szekszárdtól kaptunk ki 22:41 arányban. A támadó csapatrész sok hibával játszott az első félidőben, a szorongatott helyzetben pályára kerülő védelem pedig nem tudott besegíteni a hullámzó teljesítményű offense-nek . Hiába volt minden erőfeszítés, az első félidei hátrányt nem sikerült ledolgozni (cikk a mérkőzésről).   

A Szekszárd után, a következő héten idegenben, a Budapest Wolves otthonában 43:27 arányban vesztettünk mérkőzést.  Ismét gyengén kezdett az offense, az interception touchdown hidegzuhanyként érte a csapatot. A gyengén kezdő támadók, egyre inkább kezdtek önmagukra találni és 7:13-as vezetéssel fejeztük be az első negyedet. Nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, mert a második negyedben a speciális egység hibái pontokat hoztak a házigazda Farkasoknak, így ismét futhattunk az eredmény után. A második és harmadik negyedben nem tudtunk pontokat szerezni. Az utolsó negyed biztató volt, de minden pontszerzésünkre tudott válaszolni a Wolves, így nem tudtunk faragni a második negyedben kapott hátrányunkból. (cikk a mérkőzésről)

A két vereség után fontos lenne győzelemmel folytatni a Rebels ellen, ám az alapszakaszban először hazai pályán szereplő Lázadókat nehéz lesz sarokba szorítani, mivel a másod osztály egyik meghatározó csapatának számít.
 

Kovács Zoltán Fotók: Rebels magánarchívum, Király Etelka, Bódi Sándor
 

 

Vélemény, hozzászólás?