Amerikai futball. Esős, hideg időjárás várta szombaton a hajdúságiak és a szolnokiak közös alakulatát a jászberényi Kelep fielden, de ez nem szegte a csapatok játékkedvét. Míg a Rozsomákok, már túl voltak nyitómeccsükön a junior bajnokságban, amelyen vereséget szenvedtek a Budapest Cowboystól (18-15), addig a Gladiátoroknak ez volt az első összecsapásuk a kupasorozatban. A Debrecen szakmai stábjának munkájában szintén részt vett a Szolnok Soldiers vezetőedzője Hoksári Béla, illetve Kálmán Attila segédedző.

Remeklő védelem és támadás

Már az első negyed elején megmutatta erejét a cívisvárosi egyesület, hiszen akár vezetést is szerezhetett volna egy mezőnygóllal, ám a pontszerzés csak a játékrész végére maradt, amikor Horváth Dániel futásával előnyhöz jutottak. Uri-Kovács István extrája 7-0-ra módosította az állást. Viszont a második negyedben összekapta magát a Wolverines és két touchdwonnal már fordítottak, ám mindkettőnél kétpontosra vállalkoztak, amely sikertelennek bizonyult. Azonban a Debrecen nem zavarodott meg és Uri-Kovács 15 yardos szélső futásával ismét a vendégeké volt az előny. Uri-Kovács az extrát is értékesítette. A Rozsomákoknak még a félidő vége előtt volt válaszuk, mégpedig egy védelmi hibát kihasználva. Ismét kétpontossal próbálkoztak, ám az irányító rövid passzát a falember, Harsányi Tamás kapta el és az egyik végzónából a másikba szaladt a labdával: 18-16.
{youtube width="600" height="400"}7Bo8WL0v3uk{/youtube}
A második félidőre eleredt az eső és mindkét csapat nehezen tudott játszani a felázott pályán, ám a hazaiak így is szereztek egy hatpontost, amely után az extrát is értékesítették. Így be is állították a 25-16-os végeredményt, ám a Gladiators-nak nincs miért szégyenkeznie, hiszen végig remek teljesítményt nyújtott mind a védelem, és mind a támadó egység.

Erre lehet építeni

A cívisvárosi alakulat produktumára nem lehetett panasza Szűcs Botond segédedzőnek sem, aki nem is rejtette véka alá elégedettségét.
– Ahhoz képest, hogy a csapat 80 százaléka most játszott élesben először, nagyon büszke vagyok rájuk – nyilatkozott Szűcs Botond. – A fiúk kihozták magukból a maximumot, viszont sok ember volt, aki oda-vissza játszott a támadó- és a védőfalban, ami miatt el is fáradhattak egy kicsit. Emellett még volt 60 yardnyi büntetésünk, amit nem kellett volna összehozni. A szolnokiakkal pedig teljesen egyenrangú partnerekként, nagy összhangban dolgoztunk együtt. Legközelebb a Wolves ellen nagyon nehéz dolgunk lesz, de ez egy olyan meccs lesz, ahol kipróbálhatjuk magunkat egy elit ellenféllel szemben.
A Debrecen Gladiators legközelebb a Docler Wolves juniorjait fogadják a Gázvezeték utcai stadionban, szeptember 29-én.        

Makranczi László
 

 

Vélemény, hozzászólás?