A junior Gladiátorok az idén a Szolnokkal  közös csapattal vágnak bele az U19 szezonnak. A csapat ifjú reménységei közzül számos meghatározó játékos kiöregedett és a felnőtt csapatban folytatják. A többiek  a Young Guns United  csapattal küzdenek meg a szezonnyitó mérkőzésen Dunaújvárosban.


Bachrathy Kornél, a Young Guns United vezetőedzője:
A Young Guns United idén is 3 csapat összefogásával indult, 15 dunaújvárosi, 9 Titans játékos és 5 szekszárdi van a keretben. Reményeink szerint végül 30 fő körüli roster-ünk lesz, ilyen sok még sosem volt, ami örvendetes, ezért nagy reményekkel indulunk neki a bajnokságnak. Nagyon sok a tehetséges játékos, szinte minden poszton erősnek érzem a csapatot és a csere sor is használható játékosokból áll. Most érett össze igazán a csapat, az erőposztokon idősebb játékosaink vannak, míg számtalan gyors emberünk van, a nehezen kiszámítható offense és a gyors defense lehet jellemző ránk. Mivel a Soldiers is több csapatból lett összerakva, hasonlóan fekete lovak a szezonban, mint mi. Nem tudunk róluk lényegében semmit, de nagyon fontos az első meccs, mindent megteszünk a győzelemért. Sikerült megszerezni a stadiont a szezonnyitóra, biztosan nagy élmény lesz itt pályára lépni minden játékosnak és élmény lesz a nézőknek is.

 

Szűcs Botond, a Szolnok Soldiers Juniors vezetőedzője: A tavalyi junior gárdából több meghatározó játékos is kiöregedett, őket nehéz lesz pótolni, de a mag, akikkel már tavaly is dolgoztunk megmaradt, így nem kell a nulláról építkezni. A tavalyi gárda csak szolnoki és debreceni játékosokból állt, idén jászberényiek is csatlakoztak a kerethez, akik komoly erősítést jelentenek majd. A srácok nagyon jól megértik egymást, vegyesen játszanak a támadó- és védőszekcióban is. Az összekovácsolódásban hatalmas segítség volt a Hoksári Béla által szervezett négynapos edzőtábor, gyakorlatilag itt raktuk össze a teljes támadóegységet. A szisztéma közös, ezt jól ismerik mindkét együttes edzői. A meccsek előtt csupán a finomhangolással kell foglalkozni. Idén körülbelül 10-10-10 fő van mindhárom csapatból. A Young Guns-ról a szezon előtt nem sok infót lehet tudni, fizikálisan jó képességű játékosok vannak náluk is, illetve ők is több csapatból verbuválódtak össze. Mindenképpen a győzelemért megyünk Dunaújvárosba!

Young Guns United-Szolnok Soldiers Juniors
Időpont: szeptember 7. (vasárnap), 14.00
Helyszín: Dunaújvárosi Stadion, Dunaújváros, Eszperantó út 4-6.

Forrás: mafsz.org Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Vélemény, hozzászólás?