A Gladiators 2 a Szombathely Crushers-zel játszik június 18-án a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-es bajnokságában Dunaújvárosban.

12973322_1732537846983160_7379317355849901274_o (1)

A Gladiátorok másodikszámú alakulata remek alapszakaszt zárt, hiszen újoncként a negyedik helyen végzett a tabellán annak ellenére, hogy a Dabas Sparks elleni összecsapást végül nem játszották le. Ezzel pedig a Gladiators „hazai pályán” pótselejtezhet az elődöntőért. A cívisvárosiak meccsről meccsre szívják magukba a tapasztalatot és hasznosítják is azt. A Budapest Eagles-től kikaptak (0-35), majd a MEAFC Lions ellen hosszabbítás után nyertek (29-22), a Jászberény Wolverines-t pedig magabiztosan legyőzték (40-20). Kondorosi Attila, az együttes irányítója az utóbbi két mérkőzésén remek formában adogatott, a csapat újabb sikeréhez pedig az is kell, hogy átmentse formáját. A főként fiatalokat és újoncokat foglalkoztató Gladiators 2 nem sok rájátszás összecsapást élt még meg, így a tapasztalathiány miatt hátrányba kerülhetnek a hajdúságiak. Azonban néhány rutinos játékos talán gyógyír lehet erre a problémára. Nehézséget jelenthet még, hogy hiába rendezők a Gladiátorok, közös megegyezéssel Dunaújvárosban lesz a wild card meccs.

A Szombathely Crushers jól kezdte a szezont, két sima győzelmet hozott össze, de ezután két szoros összecsapáson egy-egy vereség született, így lecsúszott a hazai pályát jelentő 4. helyről. A tapasztalati tényező a Zúzók felére billenti a mérleget, illetve az is, hogy egy fizikailag rendkívül erős együttessel rendelkeznek. A Szombathely ráadásul a harmadik legjobb védelemmel rendelkezik, hiszen mindössze 26 pontot engedett az alapszakaszban. A támadósort sem szabad elhanyagolni, amelynek a futójátéka jelentheti a legnagyobb veszélyt a hajdúságiakra. Kiélezett párharc várható Dunaújvárosban.

„Jó lett volna, ha azt az elmaradt meccset le tudtuk volna játszani” – mondta Kálmán Attila, a Gladiators 2 trénere. – „A játékosoknak is szüksége lett volna rá, illetve akkor nem alakult volna ki ez a helyzet, hogy semleges pályán kelljen játszanunk. Nem vagyunk túl boldogok, hogy elvileg pályaválasztóként is utaznunk kell, de ez van. Küzdelmes, szoros mérkőzést várok, két hasonló erejű csapat fog egy semleges pályán összecsapni, már-már olyan mintha döntőt játszanánk, úgyis kell hozzáállnunk.”

A Gladiators 2-Szombathely Crushers összecsapást június 18-án, 15 órától rendezik a Dunaújvárosi Stadion melletti műfüves pályákon. A klub egyébként június 19-én játékostoborzót tart 16 órától a DEAC pályán.