A Gladiators a Dunaújváros Gorillazzal mérkőzik meg a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió I-es bajnokságának döntőjében, a Pannon Bowlon július 10-én.

DSC_5859Egy év után ismét nagypályás döntőt játszhatnak a Gladiátorok. Ugyan a 2015-ös Divízió II-es finálé megnyerése nagyon kemény feladatnak bizonyult, de idén a Pannon Bowl trófeáért is rendesen meg kell küzdeniük az arany-feketéknek. A cívisvárosiak a Gorillákkal már találkoztak az alapszakaszban és akkor Rákócziújfalun 21-6-os vereséget szenvedtek, ám akkor 12-en is hiányoztak, köztük két válogatott játékos, Roják Richárd és Harsányi Tamás, az irányító, Molnár Gábor, Szabó Krisztián elkapó, illetve Szente Attila falember. Most ezek az emberek mind egészségesek és harcra készek. Viszont Molnár Gábor lehet a vasárnapi finálé kulcsembere, aki pályafutása során először játszik a Gorillák ellen. Az irányító két TD-passzt is kiosztott a Szekszárd Bad Bones elleni hosszabbításban megnyert (20-14) elődöntőben, de sok futott yardja is volt. Mondhatni jól hangolt a fináléra. De mellette Roják Richárd is bizonyítani akar majd, aki a Gladiatorsban eddig idén sziporkázik. A védelem a Szekszárd ellen bizonyította, hogy a Gorillaz támadósorának ezúttal nem lesz sétagalopp a mérkőzés. Harsányi Tamás sérülése után kirobbanó formában tért vissza, és legutóbb a Rosszcsontok ellen az irányítónak nem hagyott nyugodt pillanatot. Ugyan az elődöntőben még rengeteg hibával játszottak a Gladiátorok, de az elmúlt két hétben szervezett csapatépítés és az edzések magas látogatottsága, valamint a játékosok motiváltsága éretté tette az alakulatot, hogy felüljön a Divízió I. trónjára.

DSC_5852A Gorillák 2012 óta nem nyertek aranyat a sorozatban, mindig a döntőben vagy annak közelében estek el. A Dunaújváros idén rendkívül erős szezont zárt, hiszen megnyerte az alapszakaszt és az elődöntőben is magabiztosan verte 35-0-ra a Miskolc Renegades-t. Támadósoruk tele vannak pontgyárosokkal és egy masszív és erős irányítóval, akinek a különlegessége, hogy az egyedüli balkezes adogató Magyarországon. A védelem az egyik legfizikálisabb és legtapasztaltabb a Ligában. Viszont a Gorillaz-nál is vannak HFL-edzett játékosok, illetve a keretüket a Divízió II-es Budpest Eagles tehetséges amerikai focistái is erősítik. Viszont ezek a Sasmadarak egy nappal korábban döntőznek, így elképzelhető, hogy egy kicsit megviselten, akár fáradtan lépnek majd pályára a Pannon Bowlon.

 

Szerintem a csapat ennyire egységes még nem volt, mióta egyesültünk a Szolnokkal” mondta Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője. – „Ez köszönhető annak a csapatösszetartásnak is, amit a múlt hét szombaton szerveztünk. Mindenkitől a maximum kell vasárnap. Örülök, hogy az edzéseken csak a játékkal tudtunk foglalkozni, mert a srácok így koncentrálni tudtak a döntőre és kellően fel tudtak pörögni. Ami a Gorilllaz-t erőssé teszi az a hatalmas tapasztalat. Többen HFL-edzettek, vannak tehetséges játékosok, akik a Divízió II-es Budapest Eagles-ből érkeztek. Egy többgyökerű csapat, ahol mindenki játéklehetőséget kap, és ez jelenti náluk a fejlődést. A döntő napján fogunk Dunaújvárosba utazni, ami nem hátrány, mert ez így nagyobb lehetőséget nyújt számunkra a közös készülésre. Győzni akarunk, hogy a fekete mezünkhöz egy újabb arany párosuljon.”

 

A Gorillaz-Gladiators Pannon Bowl mérkőzést július 10-én, 16 órakor rendezik Dunaújvárosban, a Városi Stadionban.

Fotók: Barka Bálint Tarzi